Gå til sidens hovedinnhold

Knallsterkt av Northug

Økte ledelsen i Tour de Ski.

Se nederst for resultatene og utviklingen underveis.

Petter Northug klarte ikke å ta sin fjerde etappeseier i Tour de Ski torsdag, men mye viktigere: Trønderen beholdt ledelsen i Tour de Ski etter den klassiske etappen.

Northug ble nummer tre på den 10 kilometer lange klassisk-etappen, slått med 6,2 sekunder av svenske Daniel Rikardsson.

Lukas Bauer tok 2. plassen, 1,7 sekunder bak.

Økte ledelsen
Samtidig la Northug tøffe konkurrenter som Dario Cologna og Marcus Hellner langt bak seg. Han slo Cologna med nærmere 30 sekunder og Hellner med nærmere 20 sekunder. Axel Teichmann endte på 4. plass torsdag, og tyskeren, som lå 22 sekunder bak, tapte dermed ytterligere 7,2 sekunder til nordmannen.

Northug leder nå Tour de Ski med over 20 sekunder.

Marcus Hellner er på 2. plass i Touren sammenlagt, 20,1 sekunder bak Northug. Teichmann ligger 29,5 sekunder bak, på 3. plass, mens Cologna følger to tideleder bak der igjen. Rikardsson har 5. plassen sammenlagt, 32,3 sekunder bak Northug, mens Matti Heikkinen er nummer seks, 34,4. Klassisk-spesialisten Lukas Bauer, som blir farlig i lørdagens klassiske fellesstart, er nummer sju, 34,8 sekunder bak.

Northug hadde fordelen av å kunne gå på tidene til de andre torsdag, og var med i teten hele veien. Han lå et par sekunder bak Bauer og Rikardsson i starten, tapte ytterligere et par sekunder på tampen, men fikk med seg 3. plassen. Rikardsson passerte Bauer på den siste kilometeren, og stjal dermed seieren.

Det var Rikardssons første seier i verdenscupen. Han hadde 8. plass som beste individuelle resultat tidligere i karrieren.

De andre skuffet
Den norske laginnsatsen var dessverre ikke spesielt bra. Martin Johnsrud Sundby var nest best torsdag med sin 14. plass, 51,1 sekunder bak Rikardsson. Simen Østensen ble nummer 30, 1,07 minutt bak, mens Tord Asle Gjerdalen ble nummer 39 - 1.18,1 minutt bak.

Et bittelite plaster på såret for de andre er det kanskje at Østensen har sprinttrøya. Det vil si at han har skaffet seg flest bonussekunder undervis hittil i touren.

Det er hviledag i Tour de Ski fredag. Så fortsettes det med 20 kilometer klassisk fellesstart lørdag. Da er det også flere innlagte spurter om bonussekunder undervis. Søndag avsluttes Touren med den klassiske klatringen opp en alpinbakke i Val di Fiemme.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra vår reporter i italienske Toblach.

8117

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken