Gå til sidens hovedinnhold

Kneet alle snakker om

Se Geir Ludvig Fevang gå ned for telling etter et ublidt møte med Heinz Müllers kne.

Det var bare sekunder igjen av kampen på Åråsen søndag kveld da Starts Geir Ludvig Fevang forfulgte en ball inn mot Lillestrøms sisteskanse. Ballen spratt inn mot Müller, som hoppet opp for å plukke ned ballen. Fevang fikk i samme situasjon Müllers kne rett i ansiktet, og ble liggende livløs på bakken.

Nettavisen mener: Nordlies tapte ære
Les også: Opereres mandag - mister sesongen

Se høydepunkter og alle målene fra helgens kamper - helt gratis!

Starts trener Stig Inge Bjørnebye løp umiddelbart inn på banen og bort til spilleren. Senere ble det konstatert at Fevang har brukket et bein ved siden av nesen, men at alt heldigvis er i orden med nakken hans.

- Veldig, veldig trist
Etter kampen Bjørnebye tydelig preget av det som hadde skjedd. Han ville ikke komme med noen dom mot Müller, men Starts sportsdirektør Svein Mathisen sammenliknet Müller med den tyske grisekeeperen Toni Schumacher.

Müller selv bedyrer at han ikke gjorde det med vilje.

- Dette er bare veldig, veldig trist. Jeg kommer til å ringe ham på sykehuset, sa Müller til Nettavisen etter kampen.

- Jeg har aldri vært borti noe lignende før. Jeg gjør det ikke med vilje. Jeg kjenner at jeg treffer spilleren, men jeg ville aldri skadet noen med vilje, unnskylder Müller.

Vil forfølge saken
Til tross for at Lillestrøm-keeperen hevder sin uskyld, vurderer Start å forfølge episoden.

- Vi tar nå et møte i Start-ledelsen. Der skal vi sjekke om saken kan forfølges på noen måte. Her og nå vet jeg ikke hvilke muligheter som finnes. men stygt spill av denne karakter må forhindres, sier sports- og mediedirektør Svein Mathisen til VG.

Informasjonssjef Roger Solheim i Norges fotballforbund opplyser mandag morgen til Nettavisen at forbundet ennå ikke har vurdert å forfølge episoden.

Møte mandag
- Vi har et møte etter hver runde i Tippeligaen der vi ser på kontroversielle episoder. I dette tilfellet finner møtet sted mandag ettermiddag. Der blir det vurdert om enkelte saker skal sende videre til disiplinærutvalget til behandling.

- Vil Müllers kne bli tema på mandagens møte?

- Jeg kan ikke på forhånd si noe om hvilke episoder som vil bli gransket.

- Hvilke muligheter har Start til å forfølge saken?

- Det er det vanskelig for meg å si noe om. Det må Start selv vurdere, sier Solheim.

Ikke politi-sak
Til tross for påstandene om at Müllers kne mot Fevang var med overlegg, har ikke politiet vurdert å ta tak i saken.

- Vi har per i dag ikke startet etterforskning, sier etterforskningsleder Bjørn Teigen i Romerike politidistrikt til Nettavisen. Han tror heller ikke episoden blir politi-sak.

- Det er litt avhengig av hva partene gjør i etterid. Det er ikke normal praksis at politiet går inn og etterforsker det som skjer i kampens hete, sier Teigen.

Hva er din mening om episoden? Del den med andre i kommentarfeltet under.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken