RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knekker Cato storløpskoden?

Sist oppdatert:
Lørdag kjøres to tradsisjonsrike 3-års-løp på Momarken, Kaare Krosbys minneløp og Holm Holmsens minneløp. Cato Antonsen har aldri vunnet noen av dem. I år kommer han til å bli hardt betrodd i begge.

Klikk her for Nettavisens V75-tips

- Klart det hadde vært gjevt å vinne et av dem - helst begge - lørdag, og jeg mener å ha to gode sjanser. Jeg gleder meg stort til V75-kjøringen på hjemmebane og håper virkelig på full uttelling, sier han som kan bli dagens mann. Den regjerende Momarken-championen trenger for øvrig hver seier han kan klare i tiden som kommer. I øyeblikket ligger han nemlig seks førsteplasser bak Geir Vegard Gundersen på Mysen-banen.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

- Ville ikke byttet!
Cato Antonsens første storløpsbytte kan bli Kaare Krosbys minneløp. Sølvpokal, 75 000 kroner og en evig plass i historiebøkene er midt i kikkertsiktet. Så spørs det om 7 Horgen Geir er stabil nok til å bli en innertier:

- Jeg ville i alle fall ikke byttet hest med noen! Horgen Geir er nok fortsatt litt mer upolert enn 6 Horgen Stang, og det kan utmerket vel være slik at Horgen Geir ikke vinner lørdag heller, men Horgen Geir er nok den råeste kaldblods-unghesten jeg har sittet bak. Får han det til å klaffe lørdag, ser jeg lyst på det. Men klaffe må det om det skal gå vår vei. Det er for øvrig ikke bare 6 Horgen Stang å slå. 2 Nimo er god, og det samme er 4 Storm Spik. Det blir ikke enkelt å hente 40 meter tillegg på slike hester, innleder Cato Antonsen.

Skjønt innleder - han har allerede styrt 8 Høgda Vesla inn til premie i 2. løp/V5-1 før han sitter bak 7 Horgen Geir i 3. løp/V5-2. Deretter venter en ny kaldblodshest som har fått smaken på V75-seirer og full oppmerksomhet:

- 4 Slått Vinn i 5. løp/V75-2/V5-4 har aldri startet i autoløp før. Jeg kommer til å kjøre startvognprøve i forkant av løpene lørdag, så spillerne bør følge med på Rikstoto Direkte og få med seg hvordan han oppfører seg. Personlig tror jeg det skal gå veldig bra, og jeg innbiller meg at Slått Vinn er en hest som skal kunne åpne fort bak bilen. Det er normalt bare 7 Voje Nido å slå. Den hesten er bra, men det er jammen Slått Vinn også. Jeg kjører til start med høye seiersambisjoner, kommenterer Cato Antonsen.

Dagens trim
Cato Antonsen er kjent for å være en aktiv herremann i sulkyen; han sitter ikke akkurat rolig og bedagelig underveis, men jobber aktivt for å få hestene til å ta i for fullt. Klokka 15.45 lørdag kommer Cato Antonsen garantert til å være en andpusten mann. Sannsynligvis vil han være mer sliten enn hesten, for 12 Port Stanley i 6. løp/V75-3/V5-5 er en latsabb av en traver som ikke gjør mer enn høyst nødvendig. Hesten er riktignok i kalasform, men fra spor tolv blir det tøft for den lysbrune vallaken:

- Utgangsposisjonen er jo iskald. Og det er riktig at han må jobbes med absolutt hele veien. Det oser knallfart av dette oppgjøret. Det er til fordel for oss, men jeg må ærlig talt innrømme at jeg blir veldig overrasket om han skulle dukke opp i tetkampen fra et så dårlig spor, sier Cato Antonsen.

- Jeg tror på seier!
Om Cato Antonsen har den passe gode følelsen foran Kaare Krosbys minneløp, har han enda større godtro før 4 Pine Princess skal prøve seg i 7. løp/V75-4/Holm Holmsens minneløp:

- Pine Princess L. var utrolig god sist. Det er det beste løpet hun har travet. Hun står fint til i fjerdespor og er bra fra start. Vel møter vi endel gode importer som slett ikke blir enkle å hanskes med, men jeg må ærlig innrømme at jeg tror jeg sitter bak den beste hesten. Jeg håper og tror på seier med Pine Princess, medgir Momarken-championen.

1.26 siste 1000
Momarken byr på storløp i fleng lørdag. Også tradisjonsrike Østfoldpokalen skal deles ut. 13 Moe Odin har allerede tre av dem. Han blir blytung favoritt igjen, men kanskje kan den mest synlige motstanderen i feltet by på kamp? Den borkete hingsten Bles Høvding er nemlig tilbake i løpsbanen fra et gunstig tredjespor i 9. løp/V75-6/DD-1:

- Hesten har slitt med et dårlig gaffelbånd og er operert. Han vil trolig trenge løp i kroppen før han er på topp, men jeg må si jeg likte hva jeg kjente da jeg kjørte 1.26 siste 1000 i det siste hurtigarbeidet. Jeg tror ingen har nubbesjanse til å slå Moe Odin, men jeg håper og tror at Bles Høvding er en av dem som gjør opp om trippelplassene bak. Når det gjelder 13 Mondavi i 10. løp/V75-7/DD-2/SuperTrippel, er han i sitt livs form, men han er ikke så god at han skal kunne vinne V75-løp fra tillegg. Blir det en ok premie, er jeg godt fornøyd, sier Cato Antonsen.

28 millioner til alenebong
Husk at en eventuell alenebong på Momarken vil cashe ut svært mye penger - rundt 28 millioner kroner. Det kommer til å bli drømmeforhold i Mysen lørdag, og den nye banen har satt seg på en flott måte. Pangtider er i vente. Du kan følge løpene på Rikstoto Direkte. Her starter sendingen klokka 12.00 med tipssending som går i loop fram til klokka 13.30. Da blir det livesendingen med fullt kjør fram til siste løp er trygt i mål rundt klokka 17.15. NRK2 har egen V75-sending klokka 18.00 - 18.45.

Kilde: rikstoto.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere