*Nettavisen* Sport.

Kniven på strupen for Kjus

Foto: (foto: scanpix)

Lasse Kjus må overbevise i de neste rennene i Wengen og Kitzbühel for å sikre seg OL-billett til Torino.

11.01.06 09:29

Det sier landslagssjef for alpinlandslaget Marius Arnesen til TV 2 Nettavisen. Kjus' beste plassering denne sesongen er 28. plassen i Beaver Creek 3. desember i fjor.

Alpinveteranen har siden slitt med sykdom, men etter et opphold i Syden for å pleie helsen, var han tilbake i storslalåm-rennet i Adelboden forrige helg.

Endelig frisk
Tidligere er det blitt spekulert i om Kjus får plass i OL på bakgrunn av tidligere resultater, men det avviser landslagssjef Marius Arnesen.

- Lasse Kjus er frisk og rask igjen. Men det er lenge siden har har stått renn. Det er foreløpig ikke bestemt om han kommer til å delta i OL, sier Arnesen til TV 2 Nettavisen.

Han legger ikke skjul på at Lasse Kjus på mange måter har kniven på strupen i de to kommende verdenscuprennene i Wengen og Kitzbüehel for å kapre OL-billett.

- Han må vise en formstigning i Wengen og Kitzbühel for å komme til OL. Men det er jeg overbevist om at han vil gjøre. Nå tenker vi som et et world cup-lag, og ikke på OL. Det er kun pressen som er opptatt av OL allerede nå. Først to uker før mesterskapet får vi sette oss ned og tenke på det kommende mesterskapet, mener Arnesen.

- Det viktigste er at Kjus er frisk, og nå må vi bare passe på å holde ham frisk fremover, understreker han.

Lasse Kjus (født 14. januar 1971) har flere store triumfer fra internasjonale mesterskap. Den første store seieren sikret Kjus i kombinasjonsøvelsen under OL 1994 på Lillehammer. Under VM i Vail i 1999 vant han gull i storslalåm og super-G. Han har også vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger, i sesongene 1995/1996 og 1998/1999. Totalt har Kjus vunnet femten medaljer i internasjonale mesterskap (VM/OL) (tre gull, åtte sølv og fire bronse).

Nå står imidlertid veteranen i fare for å miste OL.

- Skal på pallen
Landslagssjefen tror de norske gutta kommer til å markere seg med gode resultater i helgens verdenscuprenn i sveitsiske Wengen. Kjetil Andre Aamodt, Lasse Kjus, Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Lars Myhre, Hans Petter Buraas og Andreas Nilsen er tatt ut i troppen til rennene. Bjarne Solbakken er fremdeles syk, men ventes tilbake på startstreken i Kitzbühel om to uker.

Alpingutta kjører superkombinert førstkommende fredag, utfor lørdag og avslutter helgen i Wengen med slalåm søndag.

- Wengen og Kitzbühel er de to store klassikerne i verdenscupen. Som sagt tenker vi ikke på OL allerede, men det er viktig at utøverne presterer i disse to, varsler Arnesen.

- I kombien har vi sterke kort på lager. Der skal vi i hvert fall på pallen. Jansrud får blant annet sjansen for første gang i superkombinasjon, og Aksel Lund Svindal skal delta i slalåm. I utfor er Kjetil André Aamodt den jeg har størst tro på, sier han videre.

- Positiv tone i laget
Aksel Lund Svindal skuffet med en 25. plass i Adelboden forrige helg, men Arnesen tror unggutten revansjerer seg i Wengen.

- Jeg tror vi kan se flere hyggelige plasseringer. Det er en positiv tone i laget. Ekstra hyggelig er det at vi har gode sjanser i slalåm også. Unggutter som Kjetil Jansrud og Lars Myhre kan slå til, det samme kan Hans Petter Buraas, sier Arnesen optimistisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.