RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knivstukket før hatkamp

Foto: Dominik Lipinski (AP)
Sist oppdatert:
Enormt masseslagsmål i London. - Det var som en krigssone, sier øyenvitne.

Politiet var på forhånd svært klar over at ligacupkampen mellom West Ham og Millwall var en såkalt høyrisikokamp. Disse to klubbene var på 80-tallet blant de aller verste når det gjelder hooliganisme - organisert supportervold - og er dessuten erkerivaler.

Tirsdag kveld oppsto det mest voldsomme masseslagsmålet på lang tid, utenfor West Hams hjemmebane Boleyn Ground, som på folkemunne nok er mest kjent som Upton Park.

West Ham-manager Gianfranco Zola har opplevd mye som spiller og trener. Han lot seg likevel sjokkere:

- Jeg har vært involvert i vanskelige kamper før, der det har skjedd ting. Her (i England), har jeg spilt i sju år og jeg har aldri sett maken, sier Zola til Sky Sports.

Flere knivstikkinger?
En 44 år gammel mann ble knivstukket i brystet og er fraktet til sykehus, mens minst fem personer er blitt arrestert av politiet. En BBC-reporter forteller at han har hørt om en knivstikking til, men dette kan politiet så langt ikke bekrefte.

Øyenvitner forteller om stygge scener.

- Jeg så en West Ham-supporter bli slått i ansiktet av en stor, skallet mann som hadde en mynt mellom hendene, sier Fergal O'Brien.

- Jeg så en mann som var innestengt av minst et dusin Millwall-fans før avspark. Forferdelige scener, sier en av tilskuerne på Upton Park, Aaron Smith, til BBC.

Ben Newton forteller at faren hans ble båret vekk etter at han ble truffet i hodet av en dartpil.

- Det var som en krigssone utenfor stadion. Det var slåssing overalt. Jeg tok med meg barna på kamp i kveld og de har sett ubeskrivelig vold, sier en anonym Millwall-supporter.

- Planlagt og organisert
En talsmann for London-politiet sier til Sky Sports at masseslagsmålet var planlagt og ble startet av folk uten kampbilletter. Flere hundre mennesker deltok i voldsomhetene.

Enkelte voldelige episoder oppsto også inne på stadion, og en rekke supportere tok seg inn på banen.

Knivstikkingen skjedde i Priory Road like ved Upton Park, og skjedde i sammenheng med opptøyene.

- Enkelte fans utenfor stadion beskriver dette som de mest alvorlige opptøyene de har sett mellom disse to supportergruppene på lang tid, sier Skys reporter Mark White.

Neil Harris ga Millwall ledelsen i første omgang, mens Junior Stanislas utlignet for hjemmelaget helt på tampen. Stanislas scoret også midtveis i første ekstraomgang, mens Zavon Hines økte til 3-1 for West Ham to minutter senere. Kampen endte med 3-1-seier til West Ham.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere