Gå til sidens hovedinnhold

Knockout etter 90 sekunder

Proffbokseren Geir Inge Jørgensen vant mismatch i Serbia.

29-åringen registrerte sin 25. proffseier da han slo ut rumenske Gheorghe Robert Florin etter bare nitti sekunder tirsdag kveld.

Kampen mot Florin gikk i lett-weltervekt (63,6 kilo) var den korteste i nordmannens karriere så langt.

- Det var en mellomting mellom en rett høyre og en høyre hook som traff perfekt på hakespissen. Han gikk rett ned og lå bare og dirret lenge etter treffet, forklarte Jørgensen til NTB da det hele var over.

Godkjent matching
Florin hadde kun seks kamper på CV-en – samtlige av dem tap - da han gikk i ringen tirsdag kveld. Knockout-nederlaget for nordmannen var nummer fire så langt i karrieren. Det var også første gang rumeneren deltok i en kamp stipulert til åtte runder.

Tirsdagens kamp mellom Jørgensen - som kun har tapt én kamp i løpet av åtte år - og Florin som aldri har vunnet en kamp i det hele tatt, fant sted i Beograd var godkjent av det serbiske proffbokserforbundet. Organisasjonen avviser at Florin var overmatchet mot nordmannen:

- Dette er en bra match for Jørgensen. Han har møtt flere motstandere som er svakere enn Florin tidligere, hevdet Serbias boksepresident Luka Popovic overfor Nettavisen før kampen.

Tar avstand
Men høyere opp i det europeiske proffbokserhierarkiet er tonen en annen:

- Slike kamper er ikke bra – verken for sporten, bokseren eller promotoren. Vi oppfordrer alltid forbundene om å vise varsomhet når de godkjenner kamper, men vi står dessverre uten makt til å forhindre at en slik kamp faktisk finner sted, forklarer Bob Logist til Nettavisen.

Logist er president i det europeiske proffbokserforbundet European Boxing Union (EBU).

- Et forbund med interesse for sportens beste ville aldri ha godkjent en slik kamp, fortsetter EBU-presidenten.

- Ikke stolt
Til Nettavisen sier Jørgensen at han gjerne skulle hatt en bedre motstander.

- Det var meningen at jeg skulle møte en annen bokser, men han trakk seg for å bokse i England i stedet. Dermed ble det med Florin. Men jeg er ikke stolt over å ha møtt en bokser med en så dårlig kampliste, sier Jørgensen på telefon fra Serbia.

29-åringen håper nå på å møte italienske Giorgio Marinelli om WBF-tittelen (et mindre forbund) i april. Marinelli og Jørgensen er rangert henholdsvis som nummer åtte og nummer nitten i Europa.

Her finner du full oversikt over sportsnyhetene

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping