*Nettavisen* Sport.

Knockout-løfte til skamme

Foto: (SCANPIX)

Anthony Mundine ydmyket sin kjepphøye utfordrer.

29.06.07 09:46

Pablo Zamora Nievas lovet å sende WBA-mesteren inn i drømmeland i løpet av fire korte runder. I stedet ble han utklasset og ydmyket i tolv lange.

Falsk alarm
Med klare fordeler i både høyde og rekkevidde var det ventet at Pablo Zamora Nievas skulle by på problemer for WBA-mesteren fra Sydney. Mundine har nemlig en historikk med å slite mot større motstandere, og spesielt 2004 tapet for Manny Siaca knyttes direkte til mesterens handicap i rekkevidde i forhold til motstanderen. Flere mente derfor at den betydelig større Nievas kunne utgjøre en trussel av tilsvarende kaliber som Puerto Ricaneren gjorde for tre år siden.

Få idretter opplever imidlertid så store avvik mellom teori og praksis som det profesjonell boksing gjør, og hvis utfordreren holdt nivå på linje med WBA-mesterens tidligere overmann, så må Mundine selv ha klatret flere nivåer i mellomtiden.

Med lynrask hurtighet og perfekt timing i slagene sine var den tidligere rugbystjernen i stand til å utklasse sin utfordrer fra start til slutt. Tittelholderens evne til å holde seg i kontinuerlig bevegelse gjorde at Nievas hadde store problemer med å plassere seg i en posisjon der han var i stand til å bokse effektivt, men argentineren vant likevel respekt blant publikum ved å aldri gi opp forsøkene sine.

Poengdommerne valgte imidlertid ikke å belønne Nievas' innsatsvilje i samme grad - ved fullført distanse lød poengprotokollene henholdsvis 120-108, 119-107 og 119-108 i mesterens favør.

- Han er en av de tøffeste motstanderne jeg har møtt. Han ga seg aldri, skrøt Mundine om sin motstander etter seieren.

Hevnet fars tap
Mundine-familien feirer nå gårdagens seier som en symbolsk revansje. Mundines far, Tony, utfordret selv argentinske Carlos Monzon om VM-tittelen i mellomvekt i 1974, men måtte den gang innse nederlag i syvende runde.

- Det var en stor skuffelse for min far å tape for Monzon. Nå vet Argentina hvordan vi i Australia hadde det i 1974, uttalte Mundine etter oppgjøret.

Tittelkampen mellom de to nasjonene har vært viet mye oppmerksomhet i begge land, og spesielt Monzon-Mundine Sr. vinklingen har vært populær hos pressen. I dagene før kampen mottok Nievas telefakser med støtteerklæringer fra en rekke av Argentinas mest kjente personer, inkludert president Nestor Kirchner og fotball-legenden Diego Maradonna.

Stanger i toppen
Anthony Mundine ønsker seg nå enten en returkamp mot danske Mikkel Kessler eller en VM-kamp mot walisiske Joe Calzaghe. De to kongene i super-mellomvektklassen har den siste tiden vært i forhandlinger om en storkamp, men foreløpig er intet avgjort. Calzaghe-leiren sies å ha Mundine klar som et alternativ dersom de ikke kan komme til enighet med Kessler.

Gårdagens tittelkamp fant sted i byen Gold Coast i Australia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag