*Nettavisen* Sport.

Knockout

Foto: (AFP/Scanpix)

Derfor er svenske Henrik Zetterberg verdt en halv milliard kroner.

01.06.09 08:54

DETROIT-PITTSBURGH 3-1:

I fjor ledet Detroit 2-0 i kamper i NHL-finalen mot Pittsburgh. Da vant de til slutt bøtta etter 4-2 i kamper.

Nå leder de også 2-0. Mot samme motstander.

Nøytraliserte Crosby
Og svenske Henrik Zetterberg har stått frem som en av finalens aller beste spillere.

Pittsburgh-stjernen Sidney Crosby, trolig verdens beste ishockeyspiller, er blitt fullstendig nøytralisert av den svenske 28-åringen. I natt endte han også i nevekamp mot en annen av Pittsburgh-gigantene, Evgeni Malkin, men også den kampen gikk Zetterberg seirende ut av.

- Det var første gang mot ham, men han fikk ikke inn et eneste slag, sa en humrende Zetterberg etter nattas kamp.

Han har vist at han er verdt hvert øre av kontrakten han skrev under på i januar. Da satte han navnetrekket sitt på en 12-årskontrakt verdt nesten en halv milliard kroner.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Svensk fest
Det begynte imidlertid bra for Pittsburgh i nattas kamp. Nevnte Malkin ga laget ledelsen i 1. perioden, men mål av Jonathan Ericsson, Valtteri Filppula og Justin Abdelkader snudde kampbildet.

Dermed ser det ut til å bli en real fest for søta bror etter årets finalespill. Detroit har nemlig ikke mindre enn åtte svensker i stallen - Zetterberg, Nicklas Lidström, Niklas Kronwall, Johan Franzen, Tomas Holmström, Mikael Samuelsson, Jonathan Ericsson og skadde Andreas Lilja. En eventuell Stanley Cup-seier vil også være en bekreftelse på nøyaktig hvor gode laget har vært de siste årene.

De jakter nemlig sin femte seier på bare 13 år.

Nå til Pittsburgh
Pittsburgh kan trøste seg noe med at de nå står foran to hjemmekamper i finaleserien. I tillegg slapp de suspensjon på Malkin etter slåsskampen mot Zetterberg. De må imidlertid få marginene over på sin side hvis de skal klare å snu dette.

1,39 minutter ut i 3. periode av nattas kamp skjøt Crosby i stolpen, og pucken rullet bortover mållinja. Var den over? Videobevis måtte brukes for å avgjøre det, men også den gikk i Detroits favør.

Som det meste annet i de to første finalekampene.

PS. Detroit-keeper Chris Osgood ble kåret til kampens beste.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.