RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knoll & Tott hadde en drøm

Foto: Timo Jaakonaho (Scanpix)
Sist oppdatert:
Torsdag skal de «kick some ass» for Norge.

LIBEREC (Nettavisen): Marthe Kristoffersen fra Meråker satt i senga si på et hotellrom på Gardermoen. Hun var tatt ut til nordisk juniorlandskamp. Denne natta skulle hun bo sammen med ei jente hun hadde hørt mye om, men aldri møtt.

Så gikk døra opp, og inn kom den lyse luggen til Therese Johaug fra Dalsbygda.

- Vi fant tonen med én gang, fortalte Marthe Kristoffersen da Nettavisen møtte henne og Johaug på Toppidrettssenteret i Oslo i juni (les intervjuet her ).

Siden har de to jentene vært beste venninner, selv om de også har vært hverandres argeste konkurrenter. Først på juniornivå i Norge, nå i selskap med verdens beste langrennsløpere.

Det er ikke tilfeldig at de bare kalles Knoll & Tott ...

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

I oppfyllelse
Men innimellom er de også på lag. Som for eksempel da de gikk på det norske gullaget i stafetten i junior-VM i 2008.

Torsdag er de på lag igjen. Også denne gangen i en VM-stafett for Norge. Men nå i voksen-VM. 20 år gamle Johaug går sannsynligvis andreetappen for Norge, mens 19 år gamle Kristoffersen (som fortsatt er junior) sikkert som banken er ankerkvinne.

- Det har vært en drøm for oss, og noe vi har snakket om, å få gå stafett sammen i VM. Men at det skulle skje allerede nå, hadde vi vel kanskje ikke trodd, innrømmer Therese Johaug.

Hennes plass på stafettlaget var nok i boks allerede før VM, mens Kristoffersen kommer inn som et resultat av at Astrid Uhrenholdt Jacobsen har mislyktes i mesterskapet.

- Rå spurt
Uhrenholdt Jacobsen befant seg i akkurat samme posisjon for i Sapporo-VM for to år siden. Som junior ble hun kastet inn i ankerrollen fordi Marit Bjørgen ikke var i form.

Nå er Astrid sikker på at Kristoffersen kommer til å gjøre en bra jobb:

- Jeg vet hun har veldig lyst til å gå. Og hun har jo en rå spurt.

Og Kristoffersen føler klar.

- Det har vært en drøm lenge å få gå stafett. Men et mål i dette mesterskapet har det vel bare vært siden tirsdag, da jeg fikk vite at jeg skulle gå. Jeg kommer til å være forferdelig nervøs. Men jeg gleder meg veldig, og skal gi alt jeg har, sier Kristoffersen, som etter tirsdagens sprint lovet at hun en dag skulle gjøre som Petter Northug gjorde på tremila i VM.

«Kick some ass»
Når sant skal sies, har hun allerede gjort det – i verdenscupstafetten i Gällivare i november. Ingenting hadde passet bedre enn en reprise torsdag.

Therese Johaug har i hvert fall trua.

- Vi er vel ikke storfavoritter, det får Finland finne seg i å være. Men vi skal stille til start og «kick some ass», sier Johaug.

Også Marit Bjørgen lever i håpet om at det kan bli gull.

- Men vi har nok hatt bedre stafettlag før, erkjenner veteranen.

Det er imidlertid verken Therese Johaug eller Marthe Kristoffersen hun mener svekket laget, men seg selv.

- Jeg var jo bedre før ...

PS. Storfavoritt Finland stiller med følgende løpere i følgende rekkefølge i torsdagens stafett: Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen, Riita-Liisa Roponen og Aino-Kaisa Saarinen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere