RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knudsens revansj

Sist oppdatert:
STAVANGER: (Nettavisen) Som Viking-spiller ble han utskjelt og mislikt av publikum. Lørdag vendte han tilbake til Stavanger og gav sin gamle klubb en leksjon i effektivitet.

VIKING-BRANN 3-3: Det var 20 minutter ut i lørdagens kamp at Martin Knudsen fosset oppover høyresiden, mottok en pasning fra Robbie Winters, og plasserte ballen under Viking-keeper Frode Olsen. En time senere gjorde han praktisk talt det samme, og påførte med det sin gamle klubb et kinkig poengtap. Det var ikke fritt for at han jublet litt ekstra. Endelig hadde Knudsen vist Viking-supporterne at han var god til å spille fotball.

- Det var deilig å score to mål, men det gjorde ingen forskjell at det var Viking som stod på andre banehalvdel. Å score er like gøy uansett, sier 25-åringen, som mottok en kraftig pipekonsert da han gikk av banen fem minutter før slutt. Innbytteren Kenneth Storvik, som også har en bakgrunn i Viking, fikk merkelig nok trampeklapp...

Pepper fra publikum

Tiden Knudsen tilbrakte i Stavanger var noe av det tyngste han har opplevd. Han fikk spilletid av treneren, men måtte tåle pepper av publikum som ikke likte spillestilen hans. Slikt gjør inntrykk på tilværelsen til en ung fotballspiller.

- Jeg hadde tillit i Viking, og fikk mye spilletid. Men publikum hadde ikke tillit til meg. Det var veldig tungt, og gikk utover selvtilliten. Du kommer inn i en ond sirkel fordi det er vanskelig å prestere når publikum er mot deg, sier han.

Overgangen til Brann ble en lettelse for midtbanespilleren, men også her skulle han slite lenge med å få fast plass på laget. Først nylig har han klart å overbevise nok til å forsvare plassen, og nå holder han klassespillere som Alex Valencia, Joachim Walltin og Tommy Knarvik unna banen. Trener, Mons Ivar Mjelde, er imponert over stå-på-viljen, og var nesten like glad som Knudsen selv over målene han scoret.

- Martin spiller bare bedre og bedre, og om han fortsetter som nå forsvarer han plassen sin med glans, sier han.

Poengtap på nervene løs

Mjelde var langt mindre fornøyd med det ene poenget han kunne ta med seg hjem. Det er ikke første gang i år at Brann somler bort en tomålsledelse, og treneren begynner å bli mektig lei.

- Jeg synes vi var best i dag, og slik kampen utviklet seg hadde vi fortjent tre poeng. Vi gjør jevnt over en veldig god kamp, men målene vi gir fra oss på slutten er veldig billige. Slikt går en på nervene, sier han.

Også i Viking-leiren var det misnøye over å måtte dele poeng med bergenserne. Vikings tomålsscorer, Erik Nevland, synes Viking hadde fortjent alle tre.

- Det er kjekt å score, men det hele får en kraftig bismak når vi ikke får full pott. Vi hadde sjanser nok til å ta tre poeng. Det er frustrerende å hele tiden måtte nøye seg med uavgjort når vi føler at vi er det beste laget, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere