RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knusende Masters-seier for Djokovic

Foto: EPA/SCANPIX
Sist oppdatert:
Verdenstreer Novak Djokovic avsluttet tennisåret som han innledet det: Med en stor tittel.

Australian Open-vinneren gjorde kort prosess på fullsatte Qizhong stadion i utkanten av Shanghai. Etter en time og 42 minutter hadde han knust Nikolaj Davydenko 6-1, 7-5 i finalen i Masters Cup søndag. Han kysset banedekket og kastet racket og trøye til publikum.

– Jeg er veldig lykkelig. Jeg har feilet i noen finaler i år, men nå avslutter jeg sesongen like bra som jeg startet den, sa den serbiske 21-åringen. I fjor vant han ikke et eneste sett i sin Masters Cup-debut.

Han tok sin første turneringsseier på et halvt år, men Masters-seieren sørger for at han avslutter året bare 10 poeng bak verdenstoer Roger Federer.

Favorittene ute
Federer ble utslått i gruppespillet i Shanghai, mens verdensener Rafael Nadal er ute med skade. Med dem ute av veien solte Djokovic seg i rampelyset.

Davydenko ble utspilt fra start i finalen, og han vant bare seks baller i kampens fem første games, som alle ble vunnet av Djokovic. Settet var over etter bare 32 minutter.

Russeren spilte seg opp i annet sett og utsatte Djokovics feiring noe, blant annet ved å avverge to matchballer og ta sitt første servebrudd, men serberen brøt tilbake umiddelbart og avgjorde kampen med et blankt servegame.

Seieren ga han 8,5 millioner kroner.

Nye enere
Det var en usedvanlig god dag for serbisk tennis, for Nenad Zimonjic vant doublefinalen sammen med kanadiske Daniel Nestor. De amerikanske Bryan-tvillingene Bob og Mike ble slått 7-6, 6-2, og dermed er Zimonjic og Nestor nye verdensenere.

– Det er en fantastisk følelse, sa serbiskfødte Nestor. Bryan-brødrene ville med seier satt rekord som verdensenere ved sesongslutt fire år på rad.

Det var siste gang sesongavslutningen ble avviklet i Shanghai. Neste år flytter turneringen til London under det nye navnet World Tour Final. (©NTB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere