RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knusende norsk seier

Foto: Morten Holm/Scanpix
Sist oppdatert:
Norge vant en knallhard batalje mot Romania og sikret avansement til VMs avgjørende playoffrunde. Spenningen tok nesten knekken på landslagstrener Gunnar Pettersen.

NORGE - ROMANIA 35-28: Norge var avhengige av å vinne med mer enn to mål for å fortsatt ha mulighet til å kvalifisere seg til VM i Tunisia 2005. Romania vant 21-19 i Romania tidligere i uka - denne gang var det Norges tur til å ha hjemmebanefordelen.

- Helt jævlig
Frank Løke var toneangivende i 35-28-seieren.

- Det var ikke sikkert før det var tre minutter igjen. Det er slitsomt for en trener, sa Gunnar Pettersen med et glimt i øyet. Han satte liten pris på nervenes tak i kroppen. Det hjalp lite at Romania spilte grisete - og tidvis fikk lov til å gjøre det.

- Innerst inne var det vondt. Det var jævlig, det må jeg innrømme, sa Pettersen til TV 2.

God førsteomgang
Romania var motstander også i siste års EM-prekvalifisering. Da vant Norge 38-25 - søndagens resultat ble dermed nesten en reprise.

Norge la grunnlaget for seieren med en sterk førsteomgang. Gunnar Pettersens menn var ikke like solide i andre omgang, men skjerpet seg mot slutten og sikret seieren.

Norge er etter søndagens seier klar for playoffkamper i mai og juni. Trekningen foretas søndag 1. februar i Ljubljana. Norge har vært tilskuer i de tre siste mesterskapene.

Måtte vinne
Nå er de innstilt på å kvitte seg med stempelet som "dårligst når det gjelder". Derfor var søndagens kamp ekstra viktig. Tap var rett og slett ikke aktuelt.

- Da kunne vi slutta. Det hadde ikke vært noen vits å fortsette hvis vi ikke hadde klart det her, konstaterte Johnny Jensen overfor TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere