Knusende overlegent OL-håp

Foto: Scanpix

Gunn-Rita Dahle (31) leker med konkurrentene seks uker før OL. Søndag vant hun sin niende strake verdenscupseier i terrengsykling.

27.06.04 21:11

Og det uten å være i nærheten av toppformen. Verdens beste terrengsyklist banket nærmeste konkurrent, canadiske Marie-Helene Premont, med 41 sekunder. De øvrige la hun tre-fire og fem minutter bak seg.

- Løpet var knallhardt. Jeg kan ikke huske å ha tatt i mer i et ritt enn jeg gjorde her, sa Gunn-Rita Dahle til NTB etter seieren.

Hun kjørte direkte fra konkurrentene på første runde og ledet med 10 sekunder da kjedet på sykkelen falt av. Hun ble innkjørt, men tråkket til igjen på annen runde. Øsende regn ødela bruddforsøket da hun måtte løpe i de mest tekniske partiene, men la inn et ekstra gir på nest siste runde.

Drepende program
Nå venter et løpsopplegg som ville slått luften ut av de fleste. Etter verdenscuprittet i canadiske Calgary neste lørdag, reiser hun hjem og gyver løs på åtte løp på 14 dager. Først VM i terrengmaraton, så på rad og rekke nordisk mesterskap i Stavanger, NM i Asker, Thüringen rundfahrt (landevei) i Tyskland, EM i Polen og enda et ritt i Polen.

- Vi kommer rett fra et 15 dagers høydeopphold i Colorado, og vi ventet ikke utklassingsseier i dag. På forhånd siktet vi mot topp tre. Egentlig er det rart hun vant så klart. For to dager siden syklet vi gjennom løypa som trening, og da gikk det raskere enn i selve løpet, sa trener og samboer Kenneth Flesjå til NTB.

Gullhåp i OL
31 år gamle Dahle er blant Norges fire største gullhåp før OL i Aten sammen med Siren Sundby (seiling), Olaf Tufte (roing) og Eirik Verås Larsen (padling). Hun vant samtlige verdenscupritt i fjor, og hun er fortsatt ubeseiret etter fem ritt i år.

Stavangerjenta har fire seirer av fem mulige i årets verdenscup. Det forrige løpet stilte hun ikke opp i. Verdenscupen leder hun soleklart sammenlagt.

Etter EM i Polen reiser Dahle til Mallorca for å forberede seg til OL i Aten. Der ventes det at hun får kamp om gullet av minst ti syklister i den marginale idretten.
(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.