RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ned Alley (Scanpix)

Knuser Hjelmesets VM-drøm

Sist oppdatert:
Åge Skinstad går langt i å avskrive Odd-Bjørn Hjelmeset.

STEINKJER (Nettavisen): - Vi tar ikke ut VM-laget i dag, sier Åge Skinstad.

Nettavisen har spurt sportssjefen om Odd-Bjørn Hjelmesets VM-kandidatur etter at 39-åringen bare ble nummer åtte på torsdagens klassiske 15-kilometer i NM.

Hjelmeset burde ha vært på pallen for å vise at han fortjener en plass i VM-troppen. I stedet ble han slått med over 50 sekunder av for eksempel Thomas Alsgaard. Opp til norgesmester Eldar Rønning var det over to minutter.

- Han har gjort det svært vanskelig for meg å ta ham ut til VM, innrømmer Skinstad.

De ordene innebærer i realiteten at Odd-Bjørn Hjelmeset kan glemme VM og begynne å forberede seg til for eksempel Vasaloppet.

- Klarer kanskje å henge
Selv om Hjelmeset er en populær mann blant norske skientusiaster, er det ingen tvil om at sportssjef Skinstad har et poeng.

For i verdenscupen denne vinteren har Hjelmeset bare en 25.- og en 19.-plass å vise til. Begge ganger har han riktig nok vært fjerde beste nordmann. Men han har langt fra dokumentert medaljepotensial.

Sist Hjelmeset var på pallen i et verdenscuprenn, var for over tre år siden, i desember 2007.

Og i uttakskriteriene heter det klart og tydelig at unge løpere med utviklingsmuligheter prioriteres foran eldre løpere som ikke har vist at de kan ta medalje i VM.

- Finnes det egentlig et eneste argument for å ta ut Hjelmeset til VM, Skinstad?

- Tja, vi må jo ha en klassisk reserve til stafetten. Eldar Rønning eller Martin Johnsrud Sundby kan bli syke. Og jeg tror nok Hjelmeset fortsatt kanskje klarer å henge på teten en hel førsteetappe.

- Men vi har andre løpere som også kan fylle den oppgaven, svarer Skinstad – som da kanskje først og fremst tenker på Sjur Røthe.

- Taklet ikke løypa
22-åringen fra Voss ble nummer fire på torsdagens NM-distanse, til tross for at skiene hans forsvant rett før start. På reserveskiene imponerte han landslagssjefen.

Ikke bare er Røthe en framtidsmann. Han er langt mer anvendelig enn Hjelmeset, og faktisk bedre i fristil enn i klassisk.

Odd-Bjørn Hjelmeset ville selv ikke gi opp VM-håpet etter det som nesten må betegnes som en NM-fiasko for hans del.

- Jeg taklet ikke løypa. Men jeg var ikke pigg heller. Jeg burde absolutt ha gått fortere, erkjenner Hjelmeset.

- Ikke lov til å bli skuffet
Han mener uansett NM-løpet ikke bør vektlegges.

- VM har ikke noe med dette å gjøre. Det er ei helt annen løype som passer meg mye bedre. I Holmenkollen er det ei kapasitetsløype, poengterer veteranen.

- Hvorfor bør du bli tatt ut til VM?

- Jeg styrer absolutt ikke dette. Men det er klart at nå har jeg ikke lov til å være skuffet om jeg ikke blir tatt ut, innrømmer Odd-Bjørn Hjelmeset.

Men at han fortsatt har lyst til å gå VM, det skal ingen tvile på.

PS. Eldar Rønning vant 15-kilometeren i NM foran Martin Johnsrud Sundby og Thomas Alsgaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere