RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knust kaptein

Sist oppdatert:
Steven Gerrard var en knust kaptein etter Mesterliga-tapet mot Milan onsdag kveld. Her får du alle intervjuer etter finalen.

(Målene, skuffelsen og festen. Se nederst for bildekarusell)

AC MILAN-LIVERPOOL 2-1 (finalen minutt for minutt):

Gerrard, selve hjertet i Liverpool-laget, har ennå ikke skrevet under på noen ny kontrakt med klubben, og det var en svært skuffet kaptein som etter finaletapet onsdag kveld satte press på klubbledelsen.

- Vi trenger å forsterke laget, tilføre det kvalitet. Og treneren vet det, sa han til The Sun.

Gerrard la ikke skjul på hvor vondt det var å tape onsdagens finale.

- Må reise oss
- Dette knuser hjertet mitt. Men vi må reise oss og gå videre. Vi ga alt vi hadde, men det var ikke i kveld det skulle skje. Naturligvis føles dette totalt annerledes enn det vi opplevde etter finalen i Istanbul for to år siden, sa Gerrard.

Filippo Inzaghi ble den store forskjellen på Milan og Liverpool onsdag kveld. Måltyven scoret begge målene, mens Dirk Kuyt reduserte kort tid før full tid. John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool. Han mener Liverpool burde ha vunnet kampen.

- Jeg er veldig skuffet. Vi dominerte andre omgang, og kjørte over dem. Vi var rett og slett bedre enn Milan. Vi følte vi var i mye bedre fysisk form enn dem, og fikk også utrolig mye rom på kantene. Men vi klarte ikke å vinne. Det føles tungt, sukket Riise overfor TV 3 etter kampen.

Se TV 2s intervju med Riise

«Dette er den største seieren vi har hatt»

Milan-trener Carlo Ancelotti

Liverpools manager Rafael Benitez var ikke utslått etter tapet onsdag kveld, men han var naturligvis skuffet.

- Vi skapte noen store sjanser i første omgang, men alt endret seg etter at de fikk sitt første mål. Jeg synes dog vi spilte bedre enn i 2005, sa den spanske treneren.

- Jeg var ikke fornøyd med at det ikke ble lagt til mer tid, men jeg kan ikke annet enn å gratulere Milan, la han til.

Danske Daniel Agger kom ut av garderoben som en av de siste etter finalen. Han gjorde ingenting for å skjule sin enorme skuffelse.

- Jeg er forferdelig skuffet. Jeg følte at vi hadde dem, og at vi gjorde alt vi kunne for å vinne. Jeg kan ikke helt forholde meg til at det var stort å være med i en finale, men jeg vil gjøre alt for å spille oss fram til en ny finale. Allerede til neste år, sa han til dansk TV 2.

Svar på tiltale
Gennaro Gattuso, Milans midtbanegigant selv om han er liten av vekst, husker godt tårene som ble felt for to år siden da Milan tapte på straffekonk. Men nå er det Liverpools spillere og fans som gråter.

- Dette er svar på tiltale til dem som sa at den italienske fotballen er i krise. I løpet av ett år har vi vunnet VM og Mesterligaen. Tapet i Istanbul (finalen for to år siden, red.anm) kommer å være med oss resten av livet, men i dag gråter de akkurat som vi gjorde for to år siden, sier Gattuso til Rai.

Milan-president Silvio Berlusconi spankulerte rundt med en medalje rundt halsen etter kampen, og med et megaglis i ansiktet.

- Presidenten er tilfreds. Presidenten er lykkelig. AC Milan er på toppen av Europa, der vi hører hjemme og hvor vi alltid vil være, jublet Berlusconi. Italias tidligere statsminister la ikke skjul på at seieren over Liverpool også var hans egen personlige triumf.

- Det var en fortjent seier, og jeg er ualminnelig godt tilfreds, sa den omstridte italieneren. Berlusconi sa for øvrig at Filippo Inzaghi hadde lovet ham to mål før kampen.

«Presidenten er tilfreds. Presidenten er lykkelig.»

Milan-president Silvio Berlusconi

- Og det virker som om at han holdt løftet sitt, smilte den kontroversielle sjefen.

33-årige Inzaghi var en ydmyk mann etter sin store kveld i Aten.

- Jeg har scoret en del mål, men å lage to i Mesterliga-finale, er helt spesielt. Jeg hadde allerede vunnet Mesterligaen, men to mål i finalen - jeg tror knapt det er sant. Etter en sånn karriere som jeg har hatt, manglet jeg bare dette, oppsummerte Inzaghi overfor Rai.

Vil ha ny pokal
Paolo Maldini er ingen «spring chicken», som de sier i USA, med sine 38 år og diverse meritter å se tilbake på. Onsdag spilte han sin åttende europeiske storfinale, og det ble hans femte seier. Men den italienske kjekkasen har ingen planer om å gi seg. I hvert fall ikke før neste år.

- Jeg vil spille igjen neste år. Og det helt optimale vil være å stå med denne pokalen igjen i 2008. Det er en av de kveldene som forblir i ens minne for resten av livet. Det er umulig å beskrive, sa han til Sky Italia.

Han hyller Milan-spillerne som bare hadde seks dagers fri etter fotball-VM sist sommer.

- Siden august har vi kommet helt hit. Dette laget fortjener komplimenter. Det er laget av ordentlige menn, og det finnes et samhold i laget som er fantastisk, la han til.

Milan-trener Carlo Ancelotti hyllet sitt lag etter 2-1-seieren.

- Det er en fantastisk bedrift. Dette er en viktig seier, fordi vi ikke mistet fokus på hva vi ønsket å oppnå. Dette er den største seieren vi har hatt. Få ventet at vi skulle det viktigste trofeet. Kanskje ingen.

Fjerde tittel
Ancelotti har nå vunnet den gjeveste pokalen i Europa to ganger som spiller, i 1989 og 1990, og to ganger som trener. Han klarte det samme med Milan i 2003.

- Jeg føler at jeg hører hjemme i Milan. Jeg spilte i denne trøya, vant viktige trofeer i den. Jeg var ikke bekymret for ryktene om at noen skulle erstatte meg i november. Vi ville bare glemme de dårlige kampene sist august.

Clarence Seedorf feiret sin fjerde Mesterliga-triumf som spiller. Han har oppnådd suksess med både Ajax og Real Madrid, i tillegg til med Milan i 2003.

- Jeg er så stolt over å være en del av dette laget. Vi jobbet hardt dette året, som har vært vanskelig for oss.

Kaka, Milans viktigste og beste spiller gjennom hele turneringen, syntes det var ekstra deilig å vinne så kort tid etter finaletapet i Istanbul.

- Det som skjedde den gangen, var merkelig. Seks minutter når vi ikke spilte så godt, og så fikk vi svi for det. Det er veldig deilig å vinne fordi vi tapte i 2005. Dette er et fantastisk lag.

Greit at AC Milan vant? Ta debatten i kommentarfeltet under bildekarusellen.

P.S. Det utbrøt, nær sagt som vanlig, bråk i Atens gater etter finalekampen. Milan- og Liverpool-fans fortsatte kampen med nevene i sentrum av den greske hovedstaden. Pool-fansen var, etter rapportene å dømme, ivrigst i stol- og flaskekastingen. Andre forsøkte å roe ned gemyttene ved å ta hverandre i hendene.

Her kan du se tv-bilder av bråket

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere