*Nettavisen* Sport.

Knuste Nadal

Foto: (Foto: Scanpix)

Verdens nest beste tennisspiller knust av ubeskrevet blad.

24.01.08 13:35

Rafael Nadal hadde ingenting å stille opp med da han møtte franske Jo-Wilfried Tsonga i semifinalen i Australian Open torsdag. Spanjolen hadde kort og godt ingen svar på det fantastiske spillet den useedede og relativt umeritterte spilleren på den andre siden av nettet vartet opp med.

Utklassing
Hør bare på settsifrene: 6-2, 6-3, 6-2. Utklassing, med andre ord. Og det var ikke Nadal som hadde en dårlig dag på jobben. Nadal spilte en god kamp, men Tsonga hadde et svar på alt. Han servet godt, spilte svært aggressivt i Nadals serve, og leverte det ene vinnerslaget etter det andre.

Tsonga er ranket som nummer 38 per dags dato, men det vil garantert forandre seg etter Australian Open. Han har ennå ikke vunnet en eneste turnering han har deltatt i, og nå kan han altså gå hen og vinne Australian Open.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg fikk til alt jeg prøvde på. Jeg er spesielt godt fornøyd med servingen, jublet han overfor Eurosport etter kampen.

Ingen drømmefinale
På sin vei mot finalen har han slått ut spillere som Andy Murray, Mikhail Youzhny og altså Nadal.

Dermed blir det ingen drømmefinale for Rafael Nadal mot Roger Federer denne gangen. Federer skal ut i sin semifinalekamp mot Novak Djokovic fredag.

- Jeg må bare akseptere i dag at han spilte utrolig. Han misset ikke en eneste backhand, så det er bare å gratulere, sa Nadal etter oppgjøret.

Nadal trodde han var i form nok til å vinne turneringen. Men det var før han møtte Tsonga.

- Jeg spilte veldig bra, men ikke bra nok til å slå Tsonga. Akkurat nå opplever han det beste øyeblikket i sin karriere. Han spiller med null press. Alt går hans vei også, sa Nadal.

Klikk her for flere tennisnyheter.
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene.

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Annonsebilag