– Det er veldig vanskelig, smiler Serbia- og La Liga-stjernen Stefan Mitrović til Nettavisen på spørsmål om hvordan det er å møte Erling Braut Haaland.

Han holdt både jærbuen og Norge fra livet i Nations League-finalen på Ullevaal stadion.

Getafe-stjernen forbereder seg i disse dager på å møte Karim Benzema og resten av Real Madrids stjernegalleri lørdag, men tar seg tid til et eksklusivt intervju med Nettavisen etter å ha slukket Ståle Solbakken og Norges seiershåp i Nations League.

Les også: Kommer med «skremmende» Haaland-spådom

32-åringen spilte hele kampen i midtforsvaret til Serbia, og var en sterk bidragsyter til at Haaland og Norge skapte svært lite i den avgjørende gruppespillkampen som endte med 2-0 til gjestene fra Beograd.

Gikk rett bort til Haaland etter kampen

Ingen av de serbiske spillerne stoppet for pressen etter seieren i slutten av september, men nå røper Mitrović hva slags plan de hadde lagt for å stoppe Norge generelt, men Haaland spesielt.

Les også: Nytt målshow fra Haaland: – Blir litt dumt

– Vi visste hva som var viktig for oss, og det var å stenge rommet for Martin Ødegaard som har tekniske kvaliteter til å gi ballen til Haaland. Vårt hovedmål var å være langt unna vårt mål, for når Haaland er langt fra målet er han minst farlig, forteller Getafe-spilleren.

Haaland har drevet utallige midtstoppere nærmest til vanvidd de siste månedene, og det har vært nesten umulig å stoppe ham. Mitrović forteller at han aldri rakk å utveksle noen ord med nordmannen underveis i kampen.

– Han har litt «cold face» som meg, smiler midtstopperen, som likevel avslører at både han og lagkamerat Aleksandar Mitrović gikk rett bort til Haaland etter at kampen var over.

– Jeg spurte om drakten hans. Han vil være på toppen av fotballhimmelen i lang tid, så jeg er glad for å ha drakten, sier veteranen.

Trekker fram hurtigheten

Han er som resten av Fotball-Europa dypt imponert over Norges største fotballstjerne, og legger ikke skjul på at det er mildt sagt utfordrende å møte ham som midtstopper.

– Men for meg er det best å spille mot sånne spillere, for det holder meg 100 prosent konsentrert. Det er veldig vanskelig å forsvare seg mot ham, men vi kjenner hans hovedstyrker som er hurtighet og å jage baller i bakrom. Vi ville være tett oppi ham og ikke gi ham mye rom, forteller midtstopperen.

Les også: Ble håndplukket til Norge av Haaland. Nå vekker grepet oppsikt: – Det er uvanlig

– Rundt målet er han en «killer», og du ser hva han gjør i Manchester City. Han er en av de beste i verden, men vi fikk ham ut av komfortsonen.

Haaland scoret to nye mål i Champions League mot FC København, og er ventet å starte når blåtrøyene møter Southampton lørdag klokken 16.00.

Hør siste episode av «Sesongkortet» her!