RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuste verdens beste

Sist oppdatert:
NABEUL (TV 2 Nettavisen): Norge presterte en helt vanvittig opphenting da de regjerende VM- og OL-vinnerne fra Kroatia ble sendt av banen med 28-25.

- Er det noen gang vi skal gi alt i forsvar så er det nå. Gi alt, skrek Gunnar Pettersen i time out`en 1,45 før slutt.

Da ledet Norge med 26-24, etter en helt vanvittig opphenting. Laget gjorde som sjefen sa. Norge erobret ballen, og Kristian Kjelling feide inn 27-24 – og all tvil forsvant:

Glimrende
Norge slo verdens beste håndballandslag. Og på hvilken måte!

Laget spilte en glimrende førsteomgang – og gikk til pause med en sensasjonell 12-11 ledelse. Laget spilte glitrende i undertall og scoret to mål med en mann mindre på banen i sluttminuttene av omgangen.

Rett etter pause var ledelsen oppe i to mål. Men så begynte problemene. Kroatene kom seg à jour litt for enkelt, da angrepsspillet stokket seg for nordmennene.

Utrolig
De fleste regnet nok med at kampen var kjørt da Kroatia gikk opp til 20-18 midtveis i omgangen. Men Norge kjempet seg opp på 20-20, før kroatene stakk fra igjen. På stillingen 23-21 i kroatenes favør, tok Gunnar Pettersen time out, og laget kom med en vanvittig sluttspurt.

Forsvaret satt som støpt – og ledelsen ble hentet inn på ny. I stedet for at Kroatia kom med et nytt rykk, ga Rune Skjærvold Norge ledelsen med et skudd bak ryggen.

Knuste

I tidligere år har den norske laget hatt en lei tendens til å sprekke mot slutten. Mot Kroatia økte de i stedet tempoet og knuste OL- og VM-vinnerne.

- Det høres rart ut men seieren over Egypt var viktigere for norsk herrehåndball, enn denne kampen. Det var den kampen som var avgjørende for populariteten.

- Det var mye bra her i dag. Men vi er fortsatt verdens dårligste i overtallspillet. Fortsetter det sånn så må jeg kanskje ta ut en mann når vi har en mann mer på banen, eller kanskje to. For med en mann mindre spiller vi jo utrolig, sier Gunnar Pettersen til TV 2 Sporten.

Se oppdatert sendeskjema for håndball-VM.

Her kan du se utviklingen minutt for minutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere