RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(www.argon18.no)

Knut Knudsen bak mystisk sykkelsatsing

Sist oppdatert:
Les mer om Norges hittil ukjente kontinentallag.

Team Argon 18-Unaas Cycling er en av sju aktører som hittil har signalisert interesse for å bli norsk kontinentallag neste sesong.

Men hvem står bak prosjektet?

Hjemmesiden til Argon 18 avslører at de holder til i Trondheimsveien 197 i Oslo og har agenturet for sykkelmerket av samme navn.

10 ryttere på kontrakt
Espen Unaas er daglig leder for sykkelimportøren. Han kan fortelle følgende til procycling.no om planene for 2012-sesongen.

- Vi har skrevet kontrakt med 10 ryttere. De er relativt unge, og har karrieren foran seg. Vi ønsker med dette prosjektet å hjelpe dem opp og fram, og kanskje videre i ut Europa, sier Unaas til procycling.no.

Les også: Sju norske lag på øverste nivå

For å få til dette har Team Argon 18-Unaas Cycling alliert seg med en norsk sykkellegende.

Som aktiv var Knut Knudsen en av de største sykkelrytterne. Han har vunnet seks etappeseirer i Giro d'Italia og OL-gull på bane. Han var sykkelproff i Italia fra 1973 til 1981. De siste årene har han drevet foredrag- og reisevirksomhet i Italia. Nå ønsker han å gi noe tilbake til norsk sykkelsport.

- Knut Knudsen blir en slags mentor og en koordinator for laget vårt. Han har et stort nettverk i Italia, og vil således fungere som en døråpner for oss under internasjonale ritt.

Har holdt to samlinger
Argon 18-laget satser også på Norgescupen, NM og de to norske UCI-rittene, Rogaland Grand Prix og Tour of Norway.

I slutten av oktober gjennomførte laget den første samlingen. I forrige helg ble det samlet igjen for å gjennomføre testing.

Foreløpig ønsker ikke Unaas å navngi rytterne, men det er på det rene at halvparten av dem har bakgrunn fra Asker CK.

- Vi er østlandsbasert og holder til i Oslo. Majoriteten av rytterne våre er fra Asker, men vi har også signert ryttere fra andre klubber. Snittalderen er rundt 21 år og vi har et par førsteårsseniorer på laget, røper Unaas.

Forløperen til Cervélo
Det er foreløpig usikkert i hvilken retning laget kommer til å utvikle seg i framtiden.

Sykkelmerket Argon 18 har denne sesongen sponset et tysk kontinentallag, men det legges ned etter årets sesong.

- Hva kan du fortelle om opprinnelsen til dette sykkelmerket?

- Geskjeften ble startet opp i Canada på 80-tallet. I dag er vel Cervélo mest kjent, men det er en utbrytergruppe fra Argon 18-prosjektet. Til nå har Argon 18 vært store innenfor triatlon, der mange stjerner benytter utstyret deres. ProContinental-laget Team SpiderTech sykler på syklene deres, og de gjorde det godt i årets California rundt.

En gang i framtiden ønsker kanadierne å få innpass i enda større ritt. Det er den utviklingen sjefene i Unaas Cycling håper å nyttiggjøre seg av.

- De har et uttalt mål om å ha et lag i Tour de France fra 2014. Det dreier seg om hvor mange penger man har til å gå inn i et slikt prosjekt med, men vi håper jo at dette kan slå fordelaktig ut for oss på sikt.

Ingen klippekort
Tidligere denne uken avslørte procycling.no hvilke sju aktører som ønsker seg kontinentalstatus foran neste sesong. Et av de nye lagene er Team Frøy-Trek. Les mer om prosjektet her!

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen uttalte torsdag at han ikke er bekymret for utviklingen.

- Vi nærmer oss en grense for det som virker fornuftig, men jeg er av den oppfatning av at dette kommer til å regulere seg selv, sier Tiedemann Hansen til procycling.no.

Samtidig uttalte Anders Eia Linnestad i Interspons at de norske kontinentallagene ikke får klippekort til årets Glava Tour of Norway:

- Slik det ser ut nå har vi i hvert fall plass til tre, kanskje fire norske lag, klargjorde Eia Linnestad.

Hva synes du om tilveksten av lag som Team Norspons, Argon 18-Unaas Cycling og Team Frøy-Trek? Da diskusjonen i kommentarfeltet under artikkelen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere