BODØ/OSLO (Nettavisen): Kjetil Knutsen og Patrick Berg møtte pressen før torsdagens Europa League-kamp mot sveitsiske Zürich.

Den siste tiden har førstnevntes navn dukket opp i samme åndedrag som den ledige Premier League-jobben i Brighton, og flere medier melder at bergenseren skal være et av flere navn på listen.

På onsdagens pressekonferanse ble interessen et hett tema.

– Selvfølgelig vet man at både spillere og Kjetil blir attraktive for andre klubber som ønsker å hente inn de kvalitetene når man gjør det bra i Glimt. Jeg blir ikke overrasket når Kjetil sitt navn blir dratt opp i sånne sammenhenger, så vet jeg at Kjetil har det veldig bra i Bodø og Glimt, sier Berg til Nettavisen.

Les også: Kobles til Brighton: Nå kommer Kjetil Knutsen med kryptisk svar

– Jeg hører på Patrick

Berg var kaptein under sin forrige periode i klubben, og kjenner Kjetil Knutsen godt. Han mener det er fullt fortjent at bergenseren får anerkjennelse for jobben han har gjort:

– Jeg vet ikke om jeg skal legge noen føringer på hans karrierevalg. Han må gjøre det han synes er riktig, men jeg føler det er et godt tegn og en bekreftelse på at jobben han har gjort blir lagt merke til og det er vel fortjent. Det er virkelig en fantastisk trener og en fantastisk reise han har hatt sammen med Glimt, iser Berg videre før Knutsen selv bryter inn.

Les også: TV-bildene har blitt latterliggjort. Nå svarer profilen: – Jeg tror det er et stikk

Treneren hever fingeren og fortsetter.

– Bare så det er sagt, så hører jeg på det Patrick sier, så slipper du å lure på det. Man skal alltid lytte til spillerne. Jeg kan også si en annen ting, og det er at du vet hva du har, men du vet ikke hva du får. Hvis du er fornøyd med det du har, så skal man reflektere over det også., sier Glimt-treneren til Nettavisen.

– Og du er fornøyd med tingenes tilstand?

– Jeg er veldig fornøyd og er laget på den måten at jeg vet hvor mye dårligere jeg blir om jeg skifter fokus. Det synes jeg ikke at jeg kan gjøre for meg selv eller alle de menneskene jeg omgås hver eneste dag. Det er sånn det er i dette yrket, du må være hundre prosent. Den dagen man ikke er det må man gjøre noe annet tror jeg og det er min inngang til alt, sier Knutsen.

Hør Nettavisens fotballpodkast Sesongkortet under:

Solbakken tilbake

Knutsen bekreftet også på pressekonferansen at Ola Solbakken igjen er aktuell for spill etter en lengre skadeperiode.

– Vil du ha hele elleveren eller hvor skal jeg begynne? spøkte Glimt-trener Kjetil Knutsen og gliste bredt da han fikk spørsmål om status på Solbakken.

– Vi kan i hvert fall bekrefte at han er i troppen i morgen, sier Knutsen på onsdagens pressekonferanse dagen før møtet med sveitsiske FC Zürich.

Han kunne også avsløre at Amahl Pellegrino er å finne på benken:

– Det som er en langvarig skade for mange, er ikke en langvarig skade for «Pelle». Han er derfor også i troppen i morgen.

Bodø/Glimt tar i mot Zürich på Aspmyra torsdag, og kampen kan du følge i vårt livestudio fra 21:00.