NORDKISA (Nettavisen): Landslagssjef Ståle Solbakken og Rosenborg-sjef Kjetil Rekdal havnet i en aldri så liten ordkrig i forbindelse med forrige landslagssamling.

Bakgrunnen var at Rekdal kom med uttalelser først om at Markus Henriksen burde vært tatt ut til landslagstroppen, før han senere kritiserte valget av klubbløse Ørjan Nyland som førstekeeper.

Nylig uttalte Adresseavisen-kommentator Birger Løfaldli at det er svært uheldig om forholdet mellom landslagssjefen og RBKs trener er dårlig.

– Jeg har aldri sett Kjetil Knutsen gjøre noe sånt gjennom sine år i Bodø/Glimt, sa Løfaldli blant annet.

Les også: Kommer med RBK-advarsel etter Rekdals uttalelser: – Ser en stor forskjell

Knutsen: – Det ville jeg aldri ha gjort

Konfrontert med Adressa-kommentatorens uttalelser er Knutsen klar på at vi neppe kommer til å få se ham uttale seg om landslagsuttaket i mediene i fremtiden heller.

– Nei, det ville jeg aldri ha gjort. Det er fordi at det er det samme som at en annen trener skulle begynne å diskutere laguttaket i Bodø/Glimt. Vi må begynne å ha tillit til at de som jobber med de respektive lagene gjør sin jobb ut fra sine respektive vurderinger, sier Knutsen til Nettavisen.

Glimt-treneren er glad for at det er takhøyde for diskusjoner i norsk fotball, men ser gjerne at debatten dreier seg over på andre temaer enn andres laguttak.

– Det er ikke noe farlig at ting blir diskutert. Det er positivt at vi tør å ha litt debatter, men jeg er mer opptatt av at vi skal ha debatter om for eksempel dette med cupen. Det synes jeg er en interessant debatt å ta. Å diskutere laguttak blir for meg feil, sier Knutsen.

Les også: Knutsen: – Det er noe vi glemmer når vi diskuterer cupen

– Solbakken gir alltid feedback

Glimt har hatt flere spillere representert på landslaget de siste månedene, og Knutsen er godt fornøyd med kommunikasjonen med landslagsledelsen.

– Hvis jeg har noen formeninger om det, så vil jeg ta det direkte. Solbakken gir alltid feedback til spillerne, enten de har spilt eller ikke, om hvordan de ligger an. Og det er rom for å kontakte ham hvis det er noe du vil spille inn eller uansett hva det er.

– Jeg føler at den dialogen som er fra landslagsledelsen er så god at vi må bare bruke den for det det er verdt. Det er min tilnærming, sier Knutsen.

Slik startet ordkrigen

Ordkrigen mellom Solbakken og Rekdal begynte da landslagssjefen ble konfrontert med RBK-trenerens uttalelser om at Markus Henriksen burde bli tatt ut på landslaget til kampene mot Slovenia og Serbia.

Solbakken svarte med et smil at Rekdal var den siste i Norge i Norge som skjønte at Martin Ødegaard var en noenlunde god fotballspiller og at vi dermed ikke kunne ta alt for god fisk.

Rekdal tok dermed til Twitter og skrev:

«Må være kjedelige dager for Landslagssjef Solbakken når overgangsvinduet er stengt.... Stadige stikk på pressekonferanser mot alt og alle tyder vel på lite modenhet».

Da Solbakken valgte Ørjan Nyland som keeper foran Sten Grytebust og RBKs egen André Hansen uttalte Rekdal seg igjen kritisk om laguttaket.

I kjølvannet av kritikken ble Solbakken blant annet spurt om han har noe imot Rosenborg, hvorpå han svarte at de er viktig for norsk fotball at RBK kommer seg opp på nivået til Molde og Glimt og kommer seg ut i Europa. Igjen la han til et Rekdal-stikk.

– Da får Kjetil også mer erfaring om internasjonal fotball, så får han sett at verden har gått framover, sa Solbakken.

Det norske landslaget er ikke kvalifisert til VM i Qatar, men spiller privatlandskamper mot Irland og Finland i november.