ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Jeg er litt mer optimistisk.

Det sier Kjetil Knutsen til Nettavisen på spørsmål om hvor stor tro han har på at Bodø/Glimt kan lande en avtale med Botheim.

Spissen ble solgt til russiske Krasnodar for rekordsummer før jul. Etter at Russland invaderte Ukraina har flere spillere benyttet seg av muligheten til å finne nye klubber frem til sommeren. Botheim er også på jakt etter ny klubb, men har fremdeles ikke signert en avtale med noen.

- Jeg er i utgangspunktet litt pessimistisk, det er litt sånn jeg kanskje er laget rundt disse tingene. Jeg tror ikke det er på plass før det er på plass, sier Knutsen på «kick off» på Ullevaal Stadion før helgens serieåpning.

- Håper for hans del at han blir Glimt-spiller

Botheim trente med Glimt etter at han kom hjem til Norge tidligere i vår. Han trente også en periode med Stabæk da Glimt-laget befant seg i Spania og senere Nederland der de slo ut AZ i Europa Conference League.

- Vi har vært i dialog med Botheim hele veien. Jeg håper for hans del at han blir Glimt-spiller. Jeg tror det er veldig god match. Han trenger den kamparenaen og han trenger å komme til en klubb han er trygg i og kjenner for den perioden han skal inn i nå, sier Knutsen videre.

Knutsen er veldig tydelig på at han ønsker Botheim tilbake, selv om det bare skulle være for en kort periode, men enn så lenge trekker en avgjørelse om spissens fremtid ut.

- Han må få lov til å gjøre sine vurderinger. Det er det det går på. Han har blitt en ganske attraktiv spiller. Det blir kortsiktig opp mot langsiktig og slike ting, sier Glimts trener.

- Du er mer optimistisk nå enn for kun kort tid siden?

Ja, det vil jeg si. Men det er nok en femti-femti-situasjon.

Bekrefter mulig Solbakken-operasjon

Glimt sliter også med skader i troppen før seriestarten mot Rosenborg kommende helg. Ola Solbakken meldte nylig forfall til Norges landskamper mot Slovakia og Armenia.

Glimt-vingen er ute med en ankelskade som han har slitt med i lengre tid. Nettavisen vet at det kan gå mot operasjon for Solbakken. Det bekrefter også Knutsen.

- Han er ikke alvorlig skadet, men han har en ankelskade som gir han litt utfordringer. Det kan være at han må operere, sier Knutsen om trønderens skade.

Glimt-treneren sier at han håper på at Solbakken kan spille i påvente av en eventuell operasjon.

- I utgangspunktet kan han det. Vi håper og tror han er tilgjengelig til seriestarten, avslutter han.