ALICANTE/OSLO (Nettavisen): Kjetil Knutsen har gjort underverker i jobben som Bodø/Glimt-trener etter at han tok over hovedansvaret på Aspmyra foran 2018-sesongen. I løpet av fem år i sjefsstolen har han sørget for to gull og to sølvmedaljer til Glimt, i tillegg til store fremganger i Europa.

Klubben har vokst i rekordfart og omsatte i 2022 for over 400 millioner kroner.

Men fortsatt ser Knutsen et klart utviklingspotensial på Aspmyra når han nå skal ta klubben videre. Han mener de i takt med de enorme salgene og stort gjennomtrekk i troppen, i altfor liten grad har utviklet seg på logistikk, scouting og det å til enhver tid være i forkant i markedet.

– Vi har vært og er fortsatt for få hender. Nå har vi to stykker som jobber med dette på heltid. I tillegg er Håvard Sakariassen (sportslig administrativ leder red.anm.) en viktig del av det og Aasmund Bjørkan innimellom inne og supplerer litt, sier Knutsen til Nettavisen.

Ny rolle for tidligere profil

De to som er inne på heltid som klubbens speidere er Robert Hauge og Anders Konradsen. Sistnevnte la skoene på hylla etter 2022-sesongen, før han gikk rett inn i en ny rolle i klubben. Den tidligere landslagsspilleren skal nå identifisere og finsikte fremtidige Glimt-forsterkninger.

Sammenlignet med andre norske klubber er Glimt relativt store på området, men Knutsen mener likevel at det ikke er nok i et lengre perspektiv. Han drømmer om en enda større organisasjon som kan finne nye attraktive spillere.

– Hvordan ville det sett ut i et drømmescenario?

– Det er et område jeg ville satset veldig høyt på. Du kan sammenligne det med hva de største klubbene gjør, så må man finne sin profil. Bodø/Glimt, med den størrelsen vi har og hvor vi kommer fra, der er Norden et viktig marked. Da handler det om å bygge et kontaktnett og ha folk som kan være ute å se kamper på de to øverste nivåene. De må snakke med folk og følge med, sier Knutsen.

Han legger ikke skjul på at han ville gjort store endringer og økt antall personer som jobber spesifikt på området drastisk.

– Hadde vi kommet opp i en 8–10 mann så hadde det vært et ganske bra antall, men det tror jeg ikke er realistisk for oss.

Glimt-sjefen er som alltid opptatt av å trekke fram «produktet» og at det må være best mulig. I det er spillerlogistikk en svært vesentlig del av en fotballklubb.

– Det gjør oss mer attraktive, som igjen gjør at vi lykkes med spillerlogistikk. Inntekter og utgifter henger sammen på et vis og vi må betale mer for spillere i 2023 enn vi gjorde i 2018, sier han om realitetene for klubben.

- Vi er flinke til å prate sammen og finne løsninger

Nylig avholdt Glimt årsmøte der de økonomiske tallene for 2022 ble presentert. Aldri har klubben gått bedre etter stor sportslig suksess de siste årene. Med et overskudd på over 70 millioner kroner ligger i alle fall forholdene til rette for ytterligere satsning på Aspmyra også fremover.

- Vi har hatt en veldig god kontinuitet i og rundt klubben. Vi er flinke til å prate sammen og finne løsninger, sier Knutsen.

Nylig solgte Glimt Lars-Jørgen Salvesen etter kun et drøyt halvår i klubben. Spissen ble avskiltet i Glimt og sendt videre til Viking før kommende sesong.

Glimt har varslet at de ønsker å krympe stallen enda litt til og jobber i disse dager med å selge eller låne ut flere spillere i troppen. Samtidig har klubben vært tydelige på at de er på jakt etter en keeper før overgangsvinduet stenger 31. mars.