Gå til sidens hovedinnhold

Kobe Bryants enke åpner opp om tragedien: - Jeg er så sint

Basketballegenden, og hans datter Gianna, var blant de som mistet livet i en helikopterulykke 26. januar.

Verden var i sjokk da basketballegenden Kobe Bryant, og hans datter Gianna, gikk bort etter en helikopterulykke 26. januar i Los Angeles.

Bryant var én av til sammen ni stykker som gikk bort i ulykken som skjedde i Calabasas-området av Los Angeles på formiddagen, lokal tid, sent i januar.

Det var mediagiganten TMZ som første rapporterte om at 41-åringen var blant de som hadde gått tapt i ulykken, og senere kom det også frem at hans 13 år gamle datter, Gianna Bryant, også hadde omkommet.

LES OGSÅ: Bryants kone: - Det er ikke nok ord for å beskrive smerten

- Hjernen min nekter å akseptere det

Bryants enke, Vanessa åpnet opp om sorgen hun går igjennom på sin konto på Instagram:.

- Jeg har ikke ønsket å sette ord på følelsene mine. Hjernen min nekter å akseptere at både Kobe og Gigi er borte. Jeg klarer ikke prosessere begge deler samtidig. Det er som om jeg prøver å komme over at Kobe er borte, men kroppen min nekter å akseptere at min Gigi aldri kommer tilbake, skriver Vanessa Bryant på sosiale medier.

Sammen med innlegget har hun lagt ved en video av Kobe og Gianna som spiller basketball på «Mamba Sports Academy», som er Kobe Bryants egen basketballskole.

Vanessa og Kobe Bryant møtte hverandre da Vanessa var 17 og Kobe var 21. Paret giftet seg i 2001, noen år senere, og fikk barna Gianna, Capri, Natalia og Bianka.

- Dette føles så feil. Hvorfor skal jeg ha muligheten til å stå opp til en ny dag, mens min kjære jente ikke får den sjansen? Jeg er så sint. Hun hadde så mye liv igjen å leve, skriver Vanessa Bryant.

- Så forstår jeg at jeg må være sterk, og være her for mine tre andre døtre. Jeg er sint for at jeg ikke er her med Kobe og Gigi, men takknemlig for at jeg er her med Natalia, Bianka og Capri. Jeg vet at det jeg føler er normalt, det er en del av sorgen, skriver Vanessa Bryant.

Hun har tidligere delt bilder og videoer fra minnesmarkeringen ved skolen der Gianna Bryant var elev, men har valgt å ikke snakke om sørgeprosessen. 24. februar er det planlagt en minnesmarkering i Staples Center, hjemmebanen til Los Angeles Lakers, for Kobe og Gianna.

Datoen for markeringen er valgt ut spesielt da «24» er et av to numre Kobe spilte med i Lakers (han spilte også med nummer åtte), mens februar er den andre måneden, og «2» er nummeret Gianna spilte med.

Vil bytte ut logoen

Nyheten om Bryants tragiske dødsfall har blitt mottatt med stor sorg i den amerikanske basketballigaen (NBA). Flere av lagene som spilte samme dag som tragedien skjedde holdt et minutts stillhet.

Flere av spillerne har i etterkant snakket ut om at de ikke ønsket å spille den kvelden, og Houston Rockets-stjernen Tyson Chandler, som spilte med Bryant på det amerikanske landslaget, ble filmet gråtende på benken underveis i sin kamp.

Det har også blitt startet en underskriftskampanje av NBA-supportere for å få endret den nåværende logoen til ligaen. I dag er det nemlig Lakers-legenden Jerry West som er inspirasjonen til logoen.

I skrivende stund er det over tre millioner NBA-supportere som har skrevet under på kampanjen om at logoen nå må endres til å avbilde Kobe Bryant, til ære for spilleren som vant fem NBA-mesterskap i løpet av sin legendariske karriere.

Bryant spilte hele sin karriere for Los Angeles Lakers og da laget spilte sin første kamp etter tragedien hadde laget valgt å svøpe Bryants to sesongbilletter til en av hans Lakers-drakter, så vel som en «Mamba Academy»-drakt med Giannas nummer to.

I tillegg holdt Lakers-stjerne LeBron James en lang tale til ære for den legendariske spilleren:

- Jeg ønsker å fortsette hans arv, ikke kun i år, men så lenge vi spiller basketball, fordi det er dette vi elsker, sa en gråtkvalt James til et stappfullt Staples Center i forkant av 127-119-tapet for Portland Trail Blazers.

Bryants viktighet for ligaen har også blitt markert av laget Dallas Mavericks, som har valgt å pensjonere nummer 24 til ære for Bryant. Han spilte aldri for laget, men eier Mark Cuban har uttalt at Bryants arv «overgår basketball», og ønsket derfor å hedre sin gamle rival. Lakers og Mavericks spiller i samme divisjon i NBAs «western conference».

Som nevnt vant Bryant fem NBA-mesterskap, ble kåret til ligaens beste spiller én gang og ble valgt ut til hele 18 all-star-kamper i løpet av karrieren som varte i 20 år.

Les også

Ingen synlige motorfeil i Bryants ulykkeshelikopter

Les også

Kjendisene i sorg under Grammy-utdelingen: – Det er vanskelig å feire

Kommentarer til denne saken