Det har i lang tid versert spekulasjoner rundt spanjolens framtid i formel 1-sirkuset. Verdensmesteren fra 2005 og 2006 har ikke lyktes spesielt godt i Renault etter overgangen til den franske bilfabrikanten før fjorårssesongen – og stadig mer tyder på at 27-åringen igjen bytter arbeidsgiver.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Tirsdag meldte den spanske avisen Diario AS at Alonso i løpet av høsten vil bli presentert som ny fører i Ferrari. Datoen for offentliggjøringen skal allerede være klar og er satt til 11. september.

Noen må forsvinne
Skulle opplysningene vise seg å stemme, blir Alonso presentert som ny mann i Ferrari i forbindelse med VM-runden på banen som regnes som den italienske bilgigantens egen lekegrind – Monza.

Noen overraskelse vil det ikke være dersom Ferrari velger å gjøre endringer i sitt mannskap foran neste sesong. Felipe Massa og Kimi Räikkönen har slitt med en bil som tilsynelatende ikke er hundre prosent konkurransedyktig denne sesongen – og særlig sistnevnte har gitt uttrykk for at han ikke liker situasjonen.

Ifølge Diario AS skal det ikke være tatt noen beslutning om hvem av de to førerne som må vike plass for Alonso foran neste sesong.

Magert Ferrari-år
Bare én gang har Ferrari vært på pallen i årets VM-serie. Tredjeplassen til Räikkönen fra prestisjetunge Monaco Grand Prix er magert utbytte for et team som er vant til å innkassere seier på seier i formel 1-sporten.

Både Massa og Räikkönen har kontrakt med Ferrari fram til utgangen av 2010. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!