RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kobler inn politiet etter jukspåstander

Sist oppdatert:
Lillehammer Ishockeyklubb har koblet inn politiet etter påstandene om at kampen mot Comet var fikset. Tidligere i dag ble sju tsjekkiske spillere innkalt til krisemøte.

En rekke spilleselskaper stanset alt spill på kampen mellom Lillehammer og Comet tirsdag, etter mistanker om at resultatet var fikset. Comet vant 2-1 over Lillehammer. Mistankene bekymrer naturligvis også Norges Ishockeyforbund.

- Hvis dette medfører riktighet, håper jeg vi kommer til bunns i det og får tatt nødvendige skritt overfor de som eventuelt har forbrutt seg, sier generalsekretær Terje Jørgensen i Norges Ishockeyforbund til TV 2 Nettavisen.

- Men det er for tidlig å si at det er sannsynlig at enkeltspillere har gjort noe ureglementert i forbindelse med denne kampen, understreker han. Norges Ishockeyforbund gransker nå saken sammen med ledelsen i Lillehammer.

Tsjekkiske spillere i møte med ledelsen
Sju spillere i Lillehammer var ifølge VG Nett i møte med trener Jiri Justra og den øvrige klubbledelsen i Lillehammer onsdag formiddag, fra klokken 11 til 11.55. Alle spillerne som deltok på møtet, er tsjekkere (Martin Polivka, Tomas Jakes, Martin Spanhel, Tomas Srsen, Michal Kanka, Petr Martinek og Michal Pinc).

Spillerne virket preget av situasjonen, skriver VG Nett. Ingen av de andre spillerne i klubben var i dette møtet.

Ifølge VGs medarbeider på Comets hjemmekamper var det flere mistenkelige episoder i gårsdagens kamp. Det første målet var nesten komisk, mener Tom Minge Nilsen (les mer her).

I kontakt med politiet
Lillehammer Ishockeyklubb sendte onsdag ut følgende pressemelding:

«Lillehammer Ishockeyklubb tar påstander om kampjuks svært alvorlig , men kjenner ikke til noe angående avtalt spill i forbindelse med gårsdagens kamp mellom Comet og Lillehammer. For å håndtere dette på best mulig måte har klubben rådført seg med Politiet i Lillehammer og Norges Ishockeyforbund.»

- Det er ingen sak for oss foreløpig. Vi har fått en henveldelse fra klubbledelsen, og henviser til de, sier Vidar Kleiven, avdelingsleder for etterforskning på Lillehammer politistasjon, til TV 2 Nettavisen.

Ladbrokes har foreløpig ingen planer om å koble politiet inn i saken.

- Nei, det gjør vi etter all sannsynlighet ikke. Men jeg synes det er positivt at Lillehammer griper fatt i dette, sier daglig leder Bent Svele til TV 2 Nettavisen.

Lillehammer ligger på åttendeplass i Eliteserien, og var i realiteten uten sjanse til å spille seg opp eller ned tabellmessig uavhengig av resultat i tirsdagens kamp.

- Bekymringsfullt

Tror du kampen var fikset?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat
I hockey-Norge håper man at de uvanlig store spillene mot Lillehammer er en kombinasjon av profesjonelle gamblere med god oversikt over det norske markedet, og at bookmakerne ønsker markedsføring.

Men når oddssettere står fram anonymt og forteller om uvanlige store spill fra Polen og Tsjekkia, er argumentet om at selskapene ønsker markedsføring dødt.

- Hvis dette er tilfelle, er det bekymringsfullt. Ikke bare med tanke på hockey, men med tanke på lagidretter generelt. Vi har noen ferske eksempler fra Tyskland, og ønsker ikke slikt i norsk hockey, sier Jørgensen.

I løpende dialog
Forbundet er allerede i gang med å undersøke saken.

- Vi ser på saken, og vil ha løpende dialog med Lillehammer. Vi ser på dette som alvorlig, og håper at vi kommer til bunns i saken og at eventuelle uregelmessigheter blir avdekket, sier Jørgensen til TV 2 Nettavisen.

- Hvilke sanksjonsmuligheter har forbundet om kampfiksing kan bevises?

- Det blir et spørsmål om ansvar hos enkeltpersoner og klubb. Det er en komplisert problemstilling. Vi ønsker å gjøre det vi kan for å forhindre eventuelle uregelmessigheter. Tiltak for å forhindre spill på egne kamper er et aktuelt tema hos oss, uavhengig av kampen i går, forteller Jørgensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere