*Nettavisen* Sport.

Kobler Riis til dopinglege

Foto: (Reuters/Scanpix)

- Jeg kjenner ikke Fuentes, fastholder Ørnen fra Herning.

31.08.12 12:31

Ut av Tyler Hamiltons nye biografi «The Secret Race», kommer det en god del interessante påstander.

En av dem rammer Saxo Bank-sjef, Bjarne Riis. Hamilton hevder nemlig at den danske teamsjefen satte ham i forbindelse med Eufemiano Fuentes etter overgangen fra US Postal til CSC i 2002.

Les om Hamiltons nye anklager mot Lance Armstrong her!

Fuentes, som opprinnelig er utdannet som gynekolog, var sentral i dopingsaken Operación Puerto som gjorde at en rekke toppryttere ble nektet start i 2006-utgaven av Tour de France.

Riis ut mot påstandene
Overfor det danske nyhetsbyrået Ritzau avkrefter Riis påstandene.

- Dette er rett og slett ikke sant. Jeg kjenner ikke Fuentes, og jeg har aldri møtt ham, uttaler Saxo Bank-Tinkoff Bank-sjefen.

Beskyldninger mot Fränk Schleck i 2008, er en annen kjent kobling mellom laget som da het Team CSC Saxo Bank og Fuentes.

Luxembourgeren har i etterkant blitt konfrontert med pengeoverføringer til den spanske dopinglegen. Noe motvillig måtte Schleck etter hvert innrømme at han hadde overført 7.000 euro til en sveitsisk bankkonto tilknyttet Fuentes.

- Jeg betalte for treningstips fra eksperter som jobber med de største navnene i sykkelsporten, uttalte Schleck og la til:

- Jeg har aldri brukt eller har tenkt til å bruke dopingmidler.

Fnyser av påstandene
Uavhengig av dette gjorde Riis det klart at han ikke ønsker å bruke mer tid på de nye påstandene fra Hamilton.

- Jeg synes ikke jeg behøver å kommentere hva som helst. Det akter jeg heller ikke å gjøre, klargjorde han.

Det hører med til historien at Hamilton selv har testet positivt på doping flere ganger i løpet av sin karriere. Herunder er det kanskje greit også å legge til at Bjarne Riis, i 2007, innrømmet å ha benyttet seg av EPO i forbindelse med egen sykkelkarriere.

Fränk Schleck sto for øvrig for den eneste positive dopingprøven i årets Tour de France. Han testet positivt på det vanndrivende middelet Xipamide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag