RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Kobler Riis til dopinglege

Sist oppdatert:
- Jeg kjenner ikke Fuentes, fastholder Ørnen fra Herning.

Ut av Tyler Hamiltons nye biografi «The Secret Race», kommer det en god del interessante påstander.

En av dem rammer Saxo Bank-sjef, Bjarne Riis. Hamilton hevder nemlig at den danske teamsjefen satte ham i forbindelse med Eufemiano Fuentes etter overgangen fra US Postal til CSC i 2002.

Les om Hamiltons nye anklager mot Lance Armstrong her!

Fuentes, som opprinnelig er utdannet som gynekolog, var sentral i dopingsaken Operación Puerto som gjorde at en rekke toppryttere ble nektet start i 2006-utgaven av Tour de France.

Riis ut mot påstandene
Overfor det danske nyhetsbyrået Ritzau avkrefter Riis påstandene.

- Dette er rett og slett ikke sant. Jeg kjenner ikke Fuentes, og jeg har aldri møtt ham, uttaler Saxo Bank-Tinkoff Bank-sjefen.

Beskyldninger mot Fränk Schleck i 2008, er en annen kjent kobling mellom laget som da het Team CSC Saxo Bank og Fuentes.

Luxembourgeren har i etterkant blitt konfrontert med pengeoverføringer til den spanske dopinglegen. Noe motvillig måtte Schleck etter hvert innrømme at han hadde overført 7.000 euro til en sveitsisk bankkonto tilknyttet Fuentes.

- Jeg betalte for treningstips fra eksperter som jobber med de største navnene i sykkelsporten, uttalte Schleck og la til:

- Jeg har aldri brukt eller har tenkt til å bruke dopingmidler.

Fnyser av påstandene
Uavhengig av dette gjorde Riis det klart at han ikke ønsker å bruke mer tid på de nye påstandene fra Hamilton.

- Jeg synes ikke jeg behøver å kommentere hva som helst. Det akter jeg heller ikke å gjøre, klargjorde han.

Det hører med til historien at Hamilton selv har testet positivt på doping flere ganger i løpet av sin karriere. Herunder er det kanskje greit også å legge til at Bjarne Riis, i 2007, innrømmet å ha benyttet seg av EPO i forbindelse med egen sykkelkarriere.

Fränk Schleck sto for øvrig for den eneste positive dopingprøven i årets Tour de France. Han testet positivt på det vanndrivende middelet Xipamide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere