Gareth Bale har levd et stjerneliv som Real Madrid-spiller siden overgangen fra Tottenham i 2013, selv om det sportslig har vært både opp- og nedturer.

Denne sesongen har det kun blitt fem kamper i La Liga og ett mål for waliseren, som bare har halvannen måned igjen av kontrakten med storklubben.

Da er det slutt på å heve en årslønn på 17 millioner euro etter skatt, eller rundt 175 millioner kroner, som Marca hevder han tjener i Real Madrid.

Les også: Dortmund-tilhenger snakker om utbredt Haaland-misnøye: - Skapt mye bråk

Cardiff neste?

Ifølge Wales Online er det en stor sjanse for at Bales neste klubbvalg og økonomiske rammer blir langt mer edruelig. Championship-klubben Cardiff er nemlig nå favoritt til å sikre seg 32-åringen.

Avisen skriver nemlig at britiske bookmakere har kuttet oddsen på en Bale-overgang til Cardiff fra 9.00 til 1.33 de siste dagene.

MLS-klubben DC United skal imidlertid også være klare for å tilby Bale en lukrativ avtale. Tottenham og Newcastle nevnes også som alternativer.

Etter siste ligakamp i Championship, der Cardiff endte på 18. plass, fikk manager Steve Morison spørsmål om mulighetene for å hente Bale tilbake til hjembyen.

Han var klar på at det er en mulighet klubben må ta hvis den dukker opp.

- Det er absolutt en «no-brainer». Det ville vært fantastisk. Det ville vært en stor boost for alle sammen. Men hvis det skjer må han komme inn og ta del i endringene som skal skje og komme hit i form, sa Morison, ifølge Wales Online.

Avgjørelse ventes etter playoff-kamp

En avgjørelse om Bales fremtid er ventet først etter den avgjørende VM-playoffkampen, der Wales møter vinneren av Skottland og Ukraina.

Til tross for at han er fra den walisiske hovedstaden, har Bale aldri spilt for Cardiff. Han forlot hjembyen som 16-åringen for å slutte seg til Southampton.

Etter bare drøyt én sesong i rødt og hvitt gikk ferden videre til Tottenham, der han gjorde stor suksess og ble solgt videre til Real Madrid i 2013. Forrige sesong ble han lånt ut tilbake til Spurs og scoret elleve mål på 20 ligakamper.

I Madrid har waliseren vunnet stort sett det man kan vinne som La Liga-spiller, inkludert fire Champions League-titler og tre ligatitler.