Fredag kveld meldte Daily Mail at Manchester City ønsker å signere midtbanespilleren fra byrival Manchester United når kontrakten til franskmannen går ut etter sesongen.

Det har stormet rundt Pogba helt siden han ble kjøpt tilbake fra Juventus for 89 millioner pund i 2016, som på den tiden var historiens dyreste overgang i fotballverdenen.

Denne sesongen startet glitrende for 29-åringen, som noterte seg for sju målgivende pasninger på de fire første kampene i Premier League. Siden den gang har pilen kun pekt nedover for Pogba. Franskmannen har slitt med skader, og prestasjonene har variert voldsomt.

De siste timene meldes det fra flere hold at City er interessert i franskmannen, deriblant av overgangsguru Fabrizio Romano.

- Jeg ville blitt veldig overrasket om Pogba gikk til City, konstaterer tidligere landslagskeeper og nåværende fotballekspert hos TV 2, Erik Thorstvedt, overfor Nettavisen.

LES OGSÅ: Liverpool-koblede Aurelien Tchouameni scoret to da Monaco slo Lille

- Ikke veldig populær

Dersom Paul Pogba skulle ende opp med å gå til byrivalen, vil det være en sjokkovergang for historiebøkene.

Carlos Tévez gikk fra United til City i 2009, en overgang som skapte massive reaksjoner på den tiden.

- Pogba er ikke veldig populær blant United-fans i utgangspunktet. Om han går til City, så kommer de nok til å hate han enda mer, sier Thorstvedt.

LES OGSÅ: Chelsea bekrefter: Har akseptert bud

Ryktene har naturligvis skapt reaksjoner i sosiale medier. Mark Goldbridge, som står bak YouTube-kanalen The United Stand med godt over en million følgere, var tidlig ute og ytret sin mening om Pogba.

- Jeg foretrekker heller at Pogba går til City enn at han blir hos oss med den høyeste lønningen, skriver han på Twitter.

Varierer i prestasjonene

Glimtvis har Paul Pogba levert prestasjoner på et skyhøyt nivå i United-drakta, men i flere kamper har han vært blant de aller svakeste, om ikke den svakeste, på banen.

Likevel er midtbanespilleren et fast innslag på det franske landslaget, der det kryr av fotballspillere fra øverste hylle.

- Sånn som jeg ser det, så er arbeidsinnsatsen til Pogba for lav. Han har vært veldig god for Frankrike og har hatt kamper der han bretter opp ermene. Men jeg tror en av grunnene til at han spiller bedre for landslaget er at han trives bedre der, mener Thorstvedt.

Manchester United ligger for øyeblikket på 6. plass i Premier League, hele 25 poeng bak City, til tross for at de har spilt to kamper mer enn de lyseblå.

- Det kan hende at mye av det samme som Pogba viser på landslaget kommer frem om han spiller på et titteljagende lag, avslutter Thorstvedt.