Gå til sidens hovedinnhold

Kogstad Ringheim var ønsket i Nederland

Takket nei til utenlandsk talentsatsing.

Onsdag kom nyheten om at Argos-Shimano starter sitt eget rekrutteringslag. Laget vil i hovedsak bestå av junior og U23-ryttere, men laget vil også hente noen 22-åringer som får sjansen til å vise at de er modne for å ta steget opp til WorldTour-mannskapet.

Les også: Joker Merida signerer sprinter

Jo Kogstad Ringheim ble vurdert av laget for noen måneder tilbake, men valgte i stedet å skrive under for Joker Meridas veletablerte mannskap.

- Det var tidlig i prosessen og jeg fikk beskjed om at fokuset ville være på U23, sier Kogstad Ringheim til procycling.no. Han fyller 23 neste år og blir derfor regnet som «overårig» i U23-sammenheng.

Tre svenske på vei
Den danske duoen Kristian Haugaard og Mathias Rask er klare for laget, og procycling.no vet at Fredrik Ludvigsson, Christian Bertilsson og minst en rytter til fra Team People4you-Unaas Cycling er på vei til Argos.

Ifølge eurosport.se er Robert Pölder aktuell. Alle tre er samme årgang som Kogstad Ringheim.

Sportsdirektør Jens Lang fra Thüringer Energie Team vil følge av en del tyske talenter. Fra den kanten har tidligere John Degenkolb, Marcel Kittel og Tony Martin gått gradene.

- Laget blir registert i Nederland, men ettersom Erfurt (byen Thüringen-laget er basert) har så gode fasiliteter allerede, vil noen av rytterne være bosatt der, sier Aike Visbeek til procycling.no.

Han er teammanager i Team people4you-laget, men er ansatt i Argos og har opptrådt som rådgiver for å hente ryttere til det nye laget.

Usikker framtid for norsksvensk lag
Argos-satsingen gjør at framtiden til det norsksvenske prosjektet nå går usikre tider i møte.

- Vi er inne i en prosess hvor vi ser på mulighetene for å fortsette nå. Vi tar en avgjørelse innen to uker, sier Visbeek.

Nordmennene Jonas Orset, Magnus Nordahl og Sebastian Ferner Johansen syklet for laget i år, men skal ha fått tillatelse til å se seg om etter nye arbeidsgivere.

- Er det aktuelt å hente nordmenn til utviklingslaget til Argos?

- Vi er interessert i nordmenn, men har ikke signert noen. Norge har mange talentfulle ryttere på vei opp. Først og fremst vil det nok dreie seg om juniorer, sier Visbeek.

Han forteller at bakgrunnen for å starte laget er å få talentene inn i Argos-systemet på et enda tidligere tidspunkt, og nye krav fra UCI om at profflagene skal ha egne rekrutteringslag fra 2015-sesongen.

PS! Joker Merida har også signert Philip Lindau fra Team People4you-Unaas Cycling. Les mer her!

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken