Gå til sidens hovedinnhold

Kojonkoski fryktet fall

Hopp-trener Mika Kojonkoski fryktet Sigurd Pettersen skulle hoppe for langt og falle under åpningsrennet i hoppuken mandag.

- Vi hørte at forholdene var blitt betydelig bedre da Sigurd sto klar på toppen. Jeg var rett og slett redd han skulle hoppe for langt og ødelegge seg. Geir (Berdal) trodde det, sa Mika Kojonkoski.

Sigurd Pettersen landet nede på hele 143,5 meter, men klarte å stå uten særlige problemer.

- For seriøs

- Jeg fortalte til Sigurd at han bare må gjøre det normale og ikke noe ekstra. Nå gjorde han det normale til det perfekte, fortsatte den sympatiske finnen, som har snudd opp ned på norsk hoppsport på rekordtid.

- Nå er det viktig at han følger sitt eget ritual og har det moro i bakken. Han er flink til å rydde hodet sitt med lesing, men han er kanskje noen ganger litt for seriøs, sa Kojonkoski.

- En drøm

Pettersen kan ta den første norske hoppukeseieren sammenlagt på ti år.

- Nå vet vi hvor vi har Sigurd, så det gjelder å jobbe litt mer med de andre. Dette er en drøm og verdenscupen er blitt vår cup, sa finnen, da han så at Roar Ljøkelsøy ledet verdenscupen foran Sigurd Pettersen.

Mens hans norske elev vant i suveren stil i Oberstdorf måtte han lete litt nede på resultatlisten før han fant første finne. Bare Tami Kiuru på 12. plass og Janne Ahonen på 13. plass klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen

(NTB)

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus