Kojonkoski litt skuffet

Foto: Erik Johansen/Scanpix

PLANICA (TV 2 Nettavisen): Mika Kojonkoski er litt skuffet over at ingen nordmenn er blant de tre beste etter første dag av skiflygings-VM.

20.02.04 16:55

- Jeg er stolt over det gutta presterte. Men resultatmessig er jeg litt skuffet. Hadde ikke Tommy falt, ville vi hatt en på topp tre - og da hadde det vært bra. Nå ble det bare 99 prosent, sier suksesstreneren til TV 2 Nettavisen.

Alle de fire nordmennene er blant de 11 beste etter første VM-dag. Men prikken over i`en manglet.

Ville for mye
- Tommy ville for mye i det siste hoppet. Han kom for langt fram med overkroppen i landinga, og mistet balansen. Han gjorde en feil og ble straffet for det. Vi har jobbet en del med akkurat det på forhånd.

- I dag fightet han, og ga alt, fikk ikke gjort det vi hadde trent på. Han prøvde egentlig litt mer enn det han kunne klare, sier Kojonkoski videre.

I ett år
Han var klar over at 26-åringen var i god form, og var veldig tent på å gjøre en god figur i Planica.

- Tommy har gått rundt og snakket om disse rennene i et år nå. Og han klarte å hoppe to veldig gode hopp. Jeg synes Tommy har lært mye. Og han har endret sin innstilling til hopping veldig mye.

Men det mener Kojonkoski at Ingebrigtsen tidligere stort sett hoppa godt da han var i godt humør, og dårlig når følelsene ikke var så på topp. Det er endret nå.

Bare følelse
- Før hoppet han bare på følelse. Mens han nå er mye flinkere til å konsentrere seg på de tekniske tingene, som sittestilling og detaljer på hoppet, understreker Mika Kojonkoski.

Han glemmer heller ikke de øvrige tre hopperne på det norske laget. Han mener de også gjorde en svært god figur.

Kjempejobb
- Bjørn Einar gjorde en kjempejobb, tatt i betraktning at han falt i prøveomgangen og ødela både ski og hoppdress. Han måtte bruke mye tid på å få i stand utstyret før konkurransen.

- Sigurd gjør sine aller første hopp her i Planica, og da er det bra å sette pers. Og Roar er der oppe, uten å ha hatt topp forhold, sier Kojonkoski.

Finnen understreker at de bare er halvveis ennå, og at det hele fort kan snu lørdag. Han har ikke gitt opp håpet om norsk verdensmester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.