RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kojonkoski risikerer fengsel

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mika Kojonkoski skal ha løyet til finsk politi om hvor mye han tjener.

Norges finske landslagstrener i hopp, Mika Kojonkoski, risikerer fengselsstraff i Finland, melder VG. Kojonkoski ble stoppet av politiet i Finland i oktober 2008 da han brøt sperrelinjene i forbindelse med en forbikjøring.

I Finland regnes bøter ut i fra lønn, og Kojonkoski ble bedt om å oppgi hva han tjente. Da skal Kojonkoski ha sagt 3000 euro, eller 25500 kroner. Med bakgrunn i dette fikk han en bot på 4284 kroner. Men det finske politiet stolte ikke på de tallene Kojonkoski oppga, og dermed måtte landslagssjefen legge fram dokumentasjon.

Forklaringen ble at ettersom det hadde vært en dårligere sesong med de norske hopperne, ble også lønnen hans lidende for det. Derfor fremla Kojonkoski lønnsslipper, og overbeviste politiet om at han hadde oppgitt riktig lønn.

Men da det i høst kom fram at Kojonkoski i 2008 tjente mer enn noen gang før, med rundt 2 millioner kroner brutto, ble saken gjenopptatt. Og nå risikerer finnen altså fengselsstraff for å ha oppgitt feil informasjon.

Nyheten kommer dagen etter at Norge åpnet med en svært skuffende 7.plass i laghopp, i verdenscupåpningen i Kuusamo.

- Jeg har lagt fram all dokumentasjon politiet ba om. De spurte om lønnspapirer, og bankutskrifter for tre måneder. Og det siste jeg hørte var at saken var avgjort fra statsadvokatens side. At de åpner den i gjen er veldig overraskende for meg, sier Mika Kojonkoski til VG.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere