RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kojonkoski vil på pallen

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Mika Kojonkoski har pallplass som mål når hopperne reiser til hoppuka.

En heller laber sesongstart til tross, den finske suksesstreneren er optimist før hoppuka starter i Oberstdorf lørdag, da kvalifiseringen til søndagens renn skal gjennomføres.

- Starten av sesongen i Kuusamo var lovende, og vi presterte på det nivået vi vet vi kan. Helgen i Trondheim var et steg tilbake. Våre gutter er litt vare for endringer, og det nye sporet i Granåsen påvirket dem nok litt, sier Mika Kojonkoski til skijumping.no.

- Vi hadde håpet at Engelberg skulle løfte oss tilbake som et lag, men det gjorde det ikke. Vi har ikke endret på noe, men det tar litt tid å prestere jevnt på et høyt nivå, mener Kojonkoski.

Målet er å ha tre utøvere blant de ti beste i hver konkurranse og én på pallen.

- Det er stolte tradisjoner med hoppuka, samtidig som de har gjort mange endringer på bakkene de siste årene. Senest nå med ny moderne bakke i Garmisch-Partenkirchen. Vi gleder oss veldig, og har stort sett klart å kjempe i toppen de siste årene, sier Kojonkoski.

Så langt denne sesongen har Thomas Morgenstern vært suveren, og østerrikeren er den soleklare favoritten på forhånd. Mens Norge reiser til Tyskland og Østerrike uten press på seg.

- Jeg håper at vi vil være med å kjempe i hvert renn. Vi vil også være med å kjempe om en pallplass i sammendraget. Vi har mange utøvere som kan prestere, og uansett resultater vil det være et produkt av lagarbeid. Og det er det vi har - et sterkt lag, sier Mika.

Les flere saker på Nettavisens sportsseksjon!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere