*Nettavisen* Sport.

Kojonkoski vraket OL-vinner

Foto: JENS-ULRICH KOCH/SCANPIX

Hoppledelsen fikk allerede lørdag bekreftet hvem som er i VM-rute.

12.02.07 08:21

Norges fem utvalgte VM-hoppere ble offentliggjort søndag. Sportssjefen i hopp, Clas Brede Bråthen, innrømmer imidlertid at det ikke var noen tvil etter lørdagens hopprenn i Willingen, da Sigurd Pettersen, Anders Jacobsen, Anders Bardal, Tom Hilde og Roar Ljøkelsøy ble best av de norske.

Best utvikling
Det er denne kvintetten som skal representere Norge når VM i Sapporo starter om snaue to uker.

- Før lørdagens konkurranse var det fortsatt ganske åpent, men de som ble tatt ut, er også de som har vist best utvikling gjennom hele sesongen, sier Bråthen til Nettavisen.

Til tross for at hoppledelsen sa de ville se an lagkonkurransen søndag, gjorde trener Mika Kojonkoski i praksis sine valg lørdag.

OL-vinneren vraket
At de nevnte fem hopperne ble tatt ut, betyr samtidig at verdensrekordholder Bjørn Einar Romøren og OL-vinner Lars Bystøl er vraket. Romøren vant sitt siste verdenscuprenn i nettopp Sapporo for ett år siden. Ifølge Bråthen er Romøren likevel ikke skuffet over vrakingen.

- Men han er skuffet over at han ikke har klart å finne formen skikkelig, sier Bråthen.

Siste sjanse
Norge kan ta med seg hele seks utøvere til Sapporo, men har valgt å la en plass være åpen, i tilfelle noen skulle vise sterk vekst i formkurven i aller nærmeste fremtid. Det betyr at Romøren og Bystøl kan kvalifisere seg på overtid dersom de finner tilbake til god gammel form under NM i Holmenkollen kommende helg.

- Da er det helt opp til utøverne å klare å overbevise om at de er på det nivået vi vet de må være for å kunne prestere, sier Bråthen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.