Gå til sidens hovedinnhold

Kojonkoskis største øyeblikk

PLANICA (TV 2 Nettavisen): Til tross for at Mika Kojonkoski har vært framgangsrik hopptrener både for Finland og Østerrike, var Roar Ljøkelsøys seier i Planicas finnens aller første gull som trener.

Kojonkoski har vært trener for tre av de fire finnene som fikk gull i lagkonkurransen i Albertville-OL.

Sikker på Roar
- Og Toni Nieminen kom fra min junior-gruppe. Men dette er mitt aller første gull som landslagstrener. Det er mitt største øyeblikk som trener, innrømmer finnen overfor TV 2 Nettavisen.

Han var nokså sikker på at Roar skulle klatre opp fra den fjerdeplassen han lå på etter første dag.

- Både Späth og Kiuru er urutinerte i dette gamet. Og jeg regnet ikke med at de skulle klare presset. Etter første omgang i dag regnet jeg med at det skulle stå mellom Roar og Ahonen. Det er såpass rolige og rutinerte at de holder hodet kaldt, sier Kojonkoski.

Overtok på bunnen
Finnen overtok det norske laget da det så som mørkest ut. På det tidspunktet ble Norge slått av Sør-Korea i lagkonkurransen i OL i Salt Lake City. Særlig lenger ned går det nesten ikke å komme.

Det tok ikke lang tid før Kojonkoski klarte å få til en en utrolig forvandling med hele laget. Men Kojonkoski er snar med å gi mye av æren til hopperne selv. Ikke minst til Roar Ljøkelsøy.

- Roar har imponert meg veldig mye på alle måter. Ikke minst hans utrolige seriøsitet i terping av detaljer i treningsarbeidet. Han har forbedret sin fysiske styrke med tjue prosent på halvannet år. Og det er utrolig godt gjort av en 27-åring.

Overrasket
- For hoppere mellom 17 og 25 år er det ikke så vanskelig å forbedre sin fysikk. Men for eldre hoppere kan det være et problem. Så på det området har Roar virkelig overrasket meg, understreker Kojonkoski overfor tv 2 Nettavisen.

Da han overtok de norske hopperne kom han med en målsetning om at de skulle være på topp til Torino-OL i 2006. Men 40-åringen er ikke redd for at suksessen har kommet for tidlig.

- Det er alltid en fare for det. Spesielt hvis en plutselig er på toppen, uten å vite hvordan en har kommet dit. Da har du allerede startet på nedturen.

Grundig
- For Roars del er jeg ikke bekymret. For han er veldig grundig i alt han gjør, og han vet hva han har gjort for å komme opp. Og han vet dermed hva som skal til neste gang, sier Mika Kojonkoski.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget