Gå til sidens hovedinnhold

Kokain, strippere og doping

Beskyldningene mot Lance Armstrong er mange.

Wall Street Journal har gjort en rekke intervjuer med tidligere proffsyklist Floyd Landis og publiserte lørdag en fyldig sak. Landis, som ble fratatt Tour de France-seieren i 2006 på grunn av en positiv dopingtest, kommer med heftige beskyldninger mot sin tidligere lagkamerat i U.S. Postal, Lance Armstrong. Sistnevnte vant verdens tøffeste sykkelritt sju år på rad, før han la opp i 2006. I fjor gjorde han comeback i Tour de France, og stiller også i år.

Men den lysende karrieren kan få en dyster slutt hvis Landis kan bevise påstandene sine. Han hevder nemlig at Armstrong besøkte strippeklubber, var involvert i kokainmisbruk og drev med organisert bloddoping.

- Der og da skjønte jeg at han har sitt image, og så har han virkeligheten. Han var den beste sykkelrytteren i verden. Det kunne jeg respektere, og jeg er glad jeg var en del av det, sier Landis i intervjuet med Wall Street Journal.

Organiserte doping
Også Johan Bruyneel, som var sportssjef i U.S. Postal, beskyldes for å være involvert. Landis forteller i intervju med avisa at Armstrong og Brunyeel sammen fikk han til å begynne med ulovlig doping. Like før sin første Tour de France-opptreden skal Armstrong ha arrangert et møte mellom sin egen lege og Landis. Legen, Michele Ferrari, skal ha tappet en halv liter blod fra den unge syklisten, som skulle bli transfundert tilbake i kroppens hans under rittet. Dette skulle øke blodets evne til å frakte oksygen til musklene. Denne metoden har antidopingforbundet bestemt at er forbudt, og avsløring gir to års utestengelse. Syklistene skal i tillegg ha benyttet seg av testosteronplastere.

Bruyneel og Armstrong, som angivelig var hjernene bak den organiserte dopingen, finansierte de ulovlige midlene med salg av sykler.

Den amerikanske sykkelkongen skal også ha tatt med Landis og de andre syklistene i U.S. Postal på strippeklubb, og var selv stamgjest på et slikt sted i Texas. Det hevdes i tillegg at det ble drevet med kokainmisbruk i Armstrongs omgangskrets.

Armstrong nekter
- Dagens artikkel i Wall Street Journal er full av falske beskyldninger, og bare gammelt nytt fra Landis, en person med null troverdighet, skriver Armstrong i en pressemelding.

38-åringen har hele tiden hevdet sin uskyld og det har aldri forekommet bevis som støtter opp under påstandene til Landis.

- Landis' troverdighet er som en kartong med sur melk. Etter at du har tatt den første slurken, så vet du at resten er dårlig, skriver han.

Armstrong sykler i år for Team RadioShack, der Buyneel er sportssjef.

Saken oppdateres!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken