Kokken i skyene

Foto: Petter Tenstad (www.procycling.no)

Møt danske Søren Kristiansen, Team Skys private kokk.

06.02.11 12:42

MALLORCA (procycling.no): Team Sky er kjent for å gå egne veier for at rytterne i stallen skal prestere best mulig. En av disse veiene er å ha en egen kokk, som reiser rundt med laget. Ikke at det er unikt i sykkelsporten, like fullt, det viser at laget tar kostholdet på alvor.

Søren Kristensen er mannen som har fått den ærefulle jobbent hos det britiske storlaget. Dansken er i godt humør når han møter procycling.no, og forteller flittig om hva han legger vekt på i matlagingen.

- Er det vanskelig å være kokk for et sykkellag?

- Ja, det er veldig vanskelig, forteller Kristiansen til procycling.no.

- Tenk deg, vi drar verden rundt, og jeg må flytte inn på et nytt kjøkken på hvert eneste hotell vi kommer til. Det er ikke bare enkelt.

Og det har han rett i. Mang en husmor rundt i Norge liker ikke at folk roter på kjøkkenet deres, og det kan være tilsvarende irriterende å finne fram på en annens kjøkken.

Har du lyst til å vinne 1500 kroner? Sjekk ut vår sykkelkonkurranse!

Sunt fett er viktig
- Hva er viktig å legge vekt på med maten?

- Det er mye å ta hensyn til. Spesielt på ritt. Da får rytterne mye fisk og hvitt kjøtt. Det er lettere fordøyelig enn rødt kjøtt fra dyr på landjorda. Da bruker rytterne mindre energi på å fordøye maten, og får en bedre restitusjon i stedet.

- Jeg lager også lite salt mat, da rytterne får i seg mye salt i maten når de trener.

- Det er også viktig at det ikke er usunn fett i maten. Jeg prøver å bruke masse sunt fett, slik som for eksempel avocadofett.

Lars Petter Nordhaug er veldig fornøyd med kokken sin.

- Det er klart at det er viktig, forteller Nordhaug til procycling.no.

- Dette blir noe annet enn middagsbuffeten på Barcélo Park (Joker Meridas hotell). Ikke det at maten der var direkte dårlig, men den var mye feitere.

Dere lurer kanskje på om maten faktisk var god? procycling.nos utsendte spiste lunsjen til Kristiansen, og kan meddele at maten var aldeles fortreffelig.

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.