*Nettavisen* Sport.

Kokken Ole Einar

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

OBERHOF (TV 2 Nettavisen): Mens nordmenn på tur ofte tar med seg Grandiosa og brunost hjemmefra, spiser de norske skiskytterne tysk mat. Med god samvittighet.

06.02.04 12:18

- Vi har ikke et spesielt kostholdsprogram vi må følge under VM. Vi spiser maten vi får på hotellet her, eller så lager jeg mat på rommet, sier Ole Einar Bjørndalen.

Svinger seg
- Som hva da?

- Nei, du vet, jeg kan svinge meg foran grytene, jeg, svarer Bjørndalen, og bryter ut i ellevill latter.

- Nei, det går mye i ris. Og pasta. Alt ettersom, forklarer han.

Landslagssjef Arne Idland utdyper:

- Vi har med oss en ernæringsekspert fra Olympiatoppen, som kommer med råd. Men utøveren står fritt til å spise hva de vil, sier han.

Må spise masse
- Så det gjør ingenting om Ole Einar slenger i seg en saftig biff rett før fellesstarten?

- He, he. Det viktigste er at de spiser masse. Men det ideelle er jo at de får i seg masse karbohydrater. Fisk, poteter, ris og pasta er viktig, ramser Arne Idland opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag