Mikko Kokslien var rasende etter at to stavbrudd ødela for Norge på lagsprinten i kombinert lørdag. Norge fikk likevel fikk tredjeplass etter å ha lagt inn protest.

Kokslien og Håvard Klemetsen var nummer fire i mål, men Norge la inn protest etter at en fransk løper gjorde så Kokslien brakk staven på siste etappe. I den siste svingen brakk han også den andre staven, og da var han sjanseløs i kampen om annenplassen på oppløpet.

Protesten ble tatt til følge av juryen, og Frankrike ble diskvalifisert, opplyser landslagstrener Kristian Hammer til NTB.

- Jeg ble veldig forbannet. Det er lenge siden jeg har vært så sint. Jeg pleier ikke å være det, sa Kokslien.

- Da den andre brakk, så var det kjørt. Det blir vanskelig uten staver. Jeg følte meg veldig «fresh» og hadde ikke melkesyre. Jeg kan også skylde litt på meg selv. Hvis jeg hadde gått hardere, hadde jeg sluppet dette, fortalte Søre Ål-løperen til NTB.

Johannes Rydzek og Eric Frenzel sørget for en suveren tysk seier. Frankrike ble opprinnelig nummer to, men på grunn av diskvalifiseringen fikk Tysklands 2.-lag annenplassen.

På det norske andrelaget gikk Jørgen Graabak og Magnus Krog. De gikk seg kraftig opp i langrennet og endte på sjuendeplassen til slutt, men avstanden fram til de tyske vinnerne var 1.46,6 minutt. (©NTB)