*Nettavisen* Sport.

Kolbotns kanonsensasjon

Foto: SCANPIX

Kolbotns kvinnelag skrev seg inn i historiebøkene etter å ha slått ut Frankfurt av europacupen.

19.10.06 18:33

Kolbotn tapte bortekampen mot det tyske storlaget 3-2, men gikk med det videre til semifinalen på bortemålsregelen etter 2-1 seieren fra Sofiemyr forrige uke. Frankfurt kan skilte med store deler av det tyske kvinnelandslaget i troppen, blant annet Birgit Prinz, verdens beste spillere de tre siste årene.

Snuoperasjonen

De blåhvite fra Kolbotn så lenge ut til å bli sendt hjem til Norge og ut av Europa, da Frankfurt oppskriftsmessig tok ledelsen etter kun åtte minutter. Lagene gikk til pause med dette resultatet, men tyskerne kastet seg i angrep i 2. omgang, og ledet hele 3-0 etter 58 minutters spill. Håper ble dog tent av kaptein Solveig Gulbrandsens redusering etter 66. minutter, og da unge Isabell Herlovsen var på rett plass bare minutter senere, var Kolbotn plutselig videre i europacupen. De norske jentene red stormen av, og kunne juble over 4-4 sammenlagt og en av tidenes sensasjoner i norsk fotball.

Som å slå Barcelona

Kolbotns trener, Aksel Bergo, sammenlignet lagets seier hjemme på Sofiemyr med Rosenborgs 2-1 seier over Milan på San Siro i Champions League 1996/1997. Etter å ha tapt med kun ett mål i Frankfurt, var ikke Bergo noe mindre imponert over lagets sitt.

- Dette er å sammenligne med at et norsk herrelag skulle møte Barcelona borte og gå videre i europacupen, sa en gledesstrålende Kolbotn-trener ifølge nrk.no.

Semifinalene spilles 4. og 5. november, med returkamper en uke senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.