Gå til sidens hovedinnhold

Koll til NM-finalen

Kolls volleyballjenter spilte en ujevn kamp, men hevet seg tilstrekkelig til å vinne 3-0 mot BSI, og er klare for finalen i eliteseriens sluttspill.

Kringsjå: Koll vant den første semifinalen i Bergen 3-1, men slet med spillet i returkampen på hjemmebane. Særlig kommunikasjonen og samhandlingen i forsvarsspillet var under pari, og hjemmelaget lå klart under i deler av alle tre settene på lørdag.
De viste imidlertid styrke under press og med god serving på de avgjørende ballene sikret de seg finalebillett med 3-0.

Litt schizofrent


Det var litt schizofrent spill. Vi var ikke tvunget til å prestere bedre. Det var ikke nok press, mente Kolls trener Neven Kuresevic om grunnen til at Koll slet med spillet.
Koll lå under hele 1. sett, men snudde kampen på stillingen 19-21. Hjemmelaget vant seks av de siste syv ballene i settet, etter smart serving av Eydis Dalen og Maria Moen. Det andre settet startet enda dårligere enn det første. BSI skaffet seg raskt en ledelse med 6-2 og 9-4, takket være dårlig servemottak og feltforsvar av Koll, som i første sett.
Igjen var det Kolls smarte serving som snudde settet. Maria Moen, Celine Tryggestad og Eydis Dalen servet dypt, varierte med å vinkle servene ut av banen og inn i åpene rom og satte press på BSIs nøkkelspillere i de posisjonene der de viste seg mest sårbare.

Klasseforskjell

Også i siste sett opptrådde Koll svært ukonsentrert de første 2/3 av settet. BSI tok ledelsen 10-4 takket være en serie med feil av Koll både i servemottak og i overgangene mellom forsvar- og angrepsspill. God serving av Siri Øverjordet bragte Koll opp til 11-11, men deretter gikk BSI opp i ledelsen 17-11.
Vi må være mer ydmyke i forhold til feilene vi gjør, mente Neven Kuresevic.
Som i de to første settene jobbet Koll seg gradvis inn i kampen igjen og tok tilbake ledelsen med 19-18 etter en ekstra innsats. Det at Koll såpass enkelt i tre sett på rad kunne ta 6-7 poeng på rad i egen serve under press understreker egentlig klasseforskjellen mellom lagene.
Dermed blir finalen et rent Oslo-oppgjør mellom Koll og Oslo Volley. Den første finalekampen spilles i KFUM-hallen søndag kl.15.00.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen