Tiril Eckhoff kjempet om å vinne verdenscupen sammenlagt under sesongens siste renn i finske Kontiolahti lørdag ettermiddag. Den norske jenta ledet lenge, men tre bom på siste skyting gjorde duellen med Dorothea Wierer svært spennende.

Eckhoff ble til slutt nummer 10, mens hennes italienske rival ble nummer 11. Dermed var det Wierer som vant verdenscupen sammenlagt denne sesongen.

- Jeg var sikker på at jeg ikke kunne klare det, for jeg var mange sekunder bak og hadde ikke bra skyting i dag, men jeg synes det er fantastisk, sa Wierer etter løpet.

Reagerer på klemming: - Jeg er rystet

Det var imidlertid scenene som utspilte seg etter at rennet var over som skapte reaksjoner. Det internasjonale skiskytterforbundet har fått massiv kritikk for at de i det hele tatt arrangerer rennet under den pågående koronakrisen verden rumdt.

Etter jaktstarten viste TV-bildene at en rekke av utøverne klemmet og holdt rundt hverandre, noe som ikke akkurat er anbefalt å gjøre i disse smittetider.

Scenene fikk flere til å reagere i sosiale medier.

- Mangler ikke på klemming og kosing mellom utøvere/støtteapparat fra ulike nasjoner i skiskytingens verdenscup-avslutning, skrev TV 2-profil Kasper Wikestad.

Han fikk svar av NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith:

- Galskap, rett og slett, skrev han på Twitter og fulgte opp:

- De har åpenbart ikke skjønt alvoret. Tenker sikkert at «nå er sesongen over så det er ikke så farlig». Ikke skjønt hvor viktig det er å unngå spredning. Jeg er rystet.

Finske Kaisa Mäkäräinen, som etter rennet annonserte at hun legger opp, mottok blant annet en rekke klemmer fra konkurrentene etter rennet.

Mange har også reagert på at det italienske laget er til stede under disse rennene. Italia er det landet i Europa som er hardest rammet av koronaviruset.

LES OGSÅ: Fourcade om sin norske konkurrent: - Min utvilsomt største rival

Lå åtte poeng bak

Eckhoff sto med 755 poeng i sammendraget etter fredagens seier, mens italienske Dorothea Wierer ledet i sammendraget med sine 763 poeng.

Kun åtte poeng skilte de to profilene før lørdagens renn.

Dermed ble duellen dem imellom ekstra interessant i jaktstarten.Eckhoff gikk ut 47 sekunder foran Wierer.

Eckhoff åpnet med to bom på første skyting, mens det ble én bom på den andre. Hun hang likevel brukbart med i teten og lå som nummer fem ut fra andre skyting.

LES OGSÅ: Klar tale fra Premier League-toppen: - Sesongen må nulles

Wierer var på dette tidspunktet nummer ni etter å ha skutt to bom.

Tre bom på siste skyting

På den tredje skytingen fylte Eckhoff alle blinkene og gikk dermed ut i ledelse. Hun var 5,5 sekunder foran Julia Simon fra Frankrike. Wierer pådro seg to nye bom på skytingen og var bare nummer 16, hele 57,7 sekunder bak Eckhoff.

Under vanskelige forhold skjøt Eckhoff tre bom på siste stående, men siden Wierer også pådro seg en bom, og dermed ble det en spennende sisterunde.

I mål var Eckhoff foran, men ikke langt nok.

Julia Simon fra Frankrike vant rennet. Selina Gasparin fra Sveits ble nummer to, mens Lisa Vittozzi fra Italia tok tredjeplassen i lørdagens renn.

LES OGSÅ: Anders Jacobsen slutter i jobben

Av de øvrige norske ble Ingrid Landmark Tandrevold nummer 12, Emilie Kalkenberg nummer 15 og Synnøve Solemdal nummer 25.

P.S. Etter løpet bekreftet den finske stjernen Kaisa Mäkäräinen at hun legger opp og at lørdagens jaktstart var hennes siste renn.