Langrennsløper og Petter Northug-kamerat Petter Skinstad (30) sier han ble sjokkert da han hørte Northug ble stoppet i fartskontroll, og at politiet seinere fant kokain hjemme hos den tidligere skistjernen.

Overfor Dagbladet innrømmer Skinstad likevel at han ikke ble helt overrasket.

- Det blir feil å si at det kom som en overraskelse. Det har jo vært mye rykter om hva Petter har gjort på fritida, og det har ikke nødvendigvis bare vært positive rykter, uttaler Skinstad.

Les også: Lersveen om Northug: - En personlig tragedie

Northug og Skinstad har jobbet sammen som eksperter for TV 2, og de to er også tidligere treningskompiser. I tillegg har duoen vært venner gjennom flere år.

Vil hjelpe

Skinstad sier han ønsker å stille opp for Northug nå i den vanskelige situasjonen kompisen er havnet i.

- Vi har hatt en dialog siden i går kveld. Jeg har signalisert til han at jeg er tilgjengelig. Jeg vil hjelpe ham med å få et bedre liv, fortsetter Skinstad.

Les også: Kjendisadvokat: Fortiden til Northug kan bli avgjørende

Les også: - Nei, Norge, det er ikke synd på Northug nå

Den erfarne TV 2-journalisten Ernst A. Lersveen har også uttalt til Nettavisen at det nå er viktig med hjelp til Northug.

- Det er en personlig tragedie. Det er trist og leit for Petter og hans familie, og et rop om hjelp. Han trenger hjelp til å komme ut av den livsførselen han har, mener Lersveen.

Han sier han blir lei seg av situasjonen som har oppstått rundt det tidligere langrenssesset.

- På tide å ta tak

- Folk flest kjenner «fenomenet Petter», som har levert resultater til de grader og underholdning. Han har skapt en nesten kunstig stor langrennsinteresse her til lands, og han har bidratt til sterk økonomisk vekst i skiforbundet. Og bak det skallet der er det en flott gutt. Men det er tydeligvis ikke enkelt å være popstjerne. Men når du har passert 30 år er det på tide å ta tak, mener TV 2-reporteren.

Les også: Aukland: - Helt feil å ta avstand fra Petter nå

Northug ble torsdag kveld stanset etter å ha kjørt 168 kilometer i timen i en 110-sone på E6 i Ullensaker. Han mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand, og avla blodprøve etter hendelsen fredag.

Hjemme hos Northug ble det seinere funnet kokain, innrømmet Northug via sosiale medier samme kveld.