RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Oslo kommune

Kollen i billigutgave

Sist oppdatert:
Det blir ny holmenkollbakke, men til halve prisen.

Selv om likheten mellom det originale vinnerutkastet "Nye Holmenkollen fyr" og forslaget som ble presentert i dag er stor, må Oslo kommune punge ut med omtrent halvparten.

- Kjempebra
Innsparingen skjer i hovedsak ved at man beholder det eksisterende unnarennet. Hopptårnet rives imidlertid og det bygges et splitter nytt. Bakken blir også fem meter kortere enn planlagt, 117 meter, mot 122. Byråd for næring og idrett, Anette Wiig Bryn (Frp) er strålende fornøyd med resultatet.

- Ja, dette blir kjempebra. Bakken vil fortsatt bli et landemerke i Oslo, selv om vi river det eksisterende tårnet, sier hun.

Det blir også rom for å restaurere bakken i Midtstuen, og den totale renovasjonen av nasjonalanlegget, som skal tas i bruk i januar 2010, har en kostnadsramme på 920 millioner, omtrent samme pris som kun byggingen av ny hoppbakke hadde med det gamle vinnerutkastet.

Arkitekten bak forslaget byrådet har forkastet, dansk-belgiske JDS Architects, har fått med mange elementer fra det opprinnelige vinnerutkastet. EUs konkurranseregler sier at man må benytte minst 50 prosent av vinnerutkastet når det bygges et nytt bygg.

Hadde Oslo kommune brukt mindre, kunne arkitektene krevd ny konkurranse.

(Bygging til sommeren - les mer under bildet)

Detaljer gjenstår
Den største forskjellen mellom dagens bakke og den nye er at unnarennet graves ut. Bakken blir noe lengre og motbakken blir ikke så bratt som i dag.

Med dagens presentasjon kan det se ut som om farsen rundt ny holmenkollbakke går mot slutten.

- Ja, nå setter vi i gang bygging allerede på andre siden av sommeren, sier Bryn. Hun er klar over at det fortsatt gjenstår en del detaljer før alt er klart. Gamle Holmenkollen hadde store problemer med vind og tåke.

- Det har vært, og det skal fortsatt være fagpersoner inne i prosessen frem mot byggestart, sier hun.

(Se flere bilder av nye Holmenkollen under)


Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere