Gå til sidens hovedinnhold

Kollens sprintkonge

Med sin første seier i verdenscupen på to år, viste Anders Gløersen (23) at han blir en gullkandidat i VM på hjemmebane neste sesong.

HOLMENKOLLEN: Rustad-løperen fikk ikke OL-billett til Vancouver, men søndag kom revansjen i form av sprintseier i prøve-VM i Holmenkollen. Da Norges OL-sprintere sviktet, var det Anders og Kjelsås-gutten Eirik Brandsdal som var hjemmehåpene i finalen. Der viste Anders seg umulig å slå.

– Dette har vært det store målet de siste månedene, så det var naturligvis veldig gøy å få det til. Dette var det største jeg kunne gjøre etter at OL gikk fløyten, sier Anders.

Han ledet stort sett fra start til mål, og til slutt strakk han seg i mål foran russiske Alexei Petukhov. Sveriges nye langrennshelt, Marcus Hellner, ble tredjemann.

Gode på hjemmebane

Anders sier han virkelig traff med tanke på formen til Kollen.

– Jeg følte meg sterk. Selv er jeg ikke overrasket over at det ble meg og Eirik som kom lengst av de norske. Også veldig gøy at det var to Oslo-gutter som gjorde det så bra, sier søndagens vinner.

Selv var Anders opptatt av å ligge i front da det dro seg til.

– Jeg følte mye kunne være avgjort hvis jeg fikk 1. posisjon inn på oppløpet. Da jeg fikk den, hadde jeg en god følelse, sier Anders.

VM-tanker

Nå gleder han seg til VM i 2011, men først skal han avslutte årets sesong med stil.

– Det er fortsatt litt som gjenstår, men fra mai tenker jeg VM. Det er blanke ark da, men jeg kommer sikkert til å ha denne seieren i tankene, smiler Anders.Dette var det største jeg kunne gjøre etter at OL gikk fløyten

Anders Gløersen

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere