Gå til sidens hovedinnhold

Kolliderte med så stor stein bildøren ble slynget opp

Men østfoldingen slapp heldigvis med skrekken.

Andre dag av Rally Australia ble kjørt natt til fredag, og ikke overraskende ble det tøft for Andreas Mikkelsen å beholde ledelsen fra dag én.

Oslo-gutten falt ned til sjuendeplass etter de åtte prøvene – og ligger dermed på plassen bak Mads Østberg.

Sistnevnte var på sin side lettet over å ha unngått en ublidt møte med den australske naturen på den siste av de lange prøvene fredag. Der traff nemlig Østberg en stor stein med så stor kraft at døren på bilen ble slynget opp.

– Vi kjørte nesten av veien og inn i trærne. Det var bra jeg traff steinen sidelengs, for hadde vi truffet den med fronten av bilen, hadde løpet vært over, sa Østberg til wrc.com.

Støvete og vanskelig
Flere andre førere rapporterte også om trøbbel den samme steinen.

– Jeg så en stor stein og en litt mindre en. Jeg klarte å unngå den store, men kjørte rett over den lille. Jeg har heldig som ikke traff den store, sa belgiske Thierry Neuville.

Mindre problemer hadde VM-leder Sebastien Ogier. Andreas Mikkelsens lagkamerat i Wolkswagen vant alle de lange prøvene fredag, og leder Rally Australia med 19 sekunder etter dag to.

– Jeg tro vi kan si at dette var en perfekt dag. Det var ingen enkle fartsprøver, for støvet hang i lufta hele tiden, sa han.

Finske Mikko Hirvonen er andremann i Australia så langt – mens nevnte Neuville og britiske Kris Meeke følger på plassene deretter.

Bommet på veien
Mads Østberg innehar sjetteplassen – og ligger drøye minuttet bak Ogier. Østfoldingen slet med å finne rytmen i et rally som for han er helt nytt.

– Notene mine har vært altfor raske i noen deler av prøvene, og når jeg så prøver å tilpasse kjøringen min, er de for trege. Jeg vet ikke hvorfor, men de er ikke riktige, sa han etter fartsprøve nummer fem.

Andreas Mikkelsen ligger to sekunder etter landsmannen foran lørdagens kjøring. Han hadde trøbbel å rapportere om etter fartsprøve nummer fem.

– Vi kom litt for fort inn mot en venstresving rett etter en bakketopp, og endte ut på en sidevei. Det var så støvete at vi måtte stoppe og vente i minst 20 sekunder for å se hvor vi var. Jeg hadde ingen aning, sa han.

Rally Australia fortsetter med seks fartsprøver natt til lørdag – og samme antall natt til søndag. Sebastien Ogier kan sikre seg årets VM-tittel med seier. (ANB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken