Gå til sidens hovedinnhold

Kolobnev kobles til Armstrongs lege

Den dopingtatte russeren ble dratt inn i Armstrong-etterforskningen.

På mandagens hviledag fikk Tour de France sin første dopingsak i år.

Russeren Aleksandr Kolobnev var mannen som testet positivt.

Les også:Doper kastet ut av touren

Stoffet han ble tatt for heter hydrochlorothiazide (HCT), og er et såkalt maskeringsstoff. Med andre ord et stoff som gjerne brukes for å skjule dopingbruk.

Razzia
Russeren i Katjusja fikk allerede i april besøk av politiet. Den gang var det NSA (Nucleo Antisofisticazioni e Sanit) som var på jakt etter informasjon i de biologiske passene til Vladimir Karpets, Mikhail Ignatiev, Vladimir Gusev (alle Katjusja-syklister), Eugeni Petrov (Tidligere Katjusja, nå Astana-rytter) og ikke minst nå dopingtatte Kolobnev.

Les også:Suspenderte seg selv

Grunnen til at politiet hadde satt søkelyset på disse syklistene var at de visstnok skulle ha en tilknytting til den italienske skandalelegen Michele Ferrari.

Og følger man den røde tråden videre bakover, finner man en klar link til Lance Armstrong.

Link til Armstrong-etterforskning
For etterforskningen rundt Ferrari er nemlig sterkt linket til den føderale etterforskningen av Lance Armstrong. Legen jobbet i flere år for US Postal, Lance Armstrongs lag, og ble pekt ut av Floyd Landis som en sentral mann i det som angivelig vis har vært organisert doping i det amerikanske laget.

I 2004 ble Ferrari dømt for idrettslig bedrag og for å ha misbrukt sin legelisens til å skrive ut resepter. Avgjørelsen ble endret fordi en rekke beviser i saken var foreldet, og omdømmet til den italienske legen er så dårlig at mange lag nekter sine ryttere å ha kontakt med ham. Det sies også at den italienske olympiske komite har makt til å suspendere ryttere som samarbeider med Ferrari.

Les mer:Ferrari i sentrum for ny dopingskandale?

Kolobnev hevder selv at han ikke kan forstå hvordan han kunne teste positivt, og at han nå avventer ytterligere informasjon, før han gir flere uttalelser. Så lenge venter ikke Sky-syklist Geraint Thomas.

- Jeg er glad han er tatt, det betyr at enda èn er tatt. Jeg kunne bare ønske at de lærte litt raskere, kommenterte Boasson Hagens lagkamerat til Cycling Weekly.

Dagens spørsmål (13. juli) :

Hvilken rytter i årets felt hadde flest etappeseire i Tour de France på CV-en før årets utgave?

1) Thor Hushovd 2) Alberto Contador 3) Mark Cavendish

Svar: Kodeord «tdf» etterfulgt av «ditt svaralternativ» til 1904. Det koster tre kroner.

Dagspremie: Team Sky-sykkeltrøye, signert av Edvald Boasson Hagen.

PS: Alle som deltar er med i trekningen om en tur til sykkel-VM i Danmark. Konkurransen er et samarbeid mellom procycling.no og P4.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken