RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kom, briljerte og forsvant

Sist oppdatert:
John Obi Mikel er tilbake i eliteserien. Mot Odd briljerte han i 45 minutter. Før han nok en gang «forsvant».

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): LYN - ODD-GRENLAND 1-2

Klikk her for å se alle scoringene (gratis).

18-åringen var en fryd å se på i hele 1. omgang.

Han gikk på smarte offensive løp kontinuerlig, og motspillerne rakk nesten aldri å takle ham. Han slo knapt en eneste feilpasning. Han leverte presise utsidepasninger, og skrudde ballen presist. Han slo skumle gjennombruddspasninger som åpnet lukene i Odd-forsvaret. Han startet angrepet som sluttet med at Thomasz Sokolowski satte inn 1-0 til Lyn.

Sjakktrekk fra Sandstø
Da juvelen gikk i bakken etter en duell med Morten Fevang etter 40 minutter, fryktet hjemmepublikummet at de skulle få mindre valuta for inngangsbilletten. Men Mikel reiste seg.

Så leverte Odd-trener Arne Sandstø sjakktrekket som snudde kampen. Og som definitivt sendte Lyn ut av gullkampen. Han la om til 3-5-2. Mikel ble helt borte.

- Mikel mangler kamptrening. Det visste vi. Han var god i 1. omgang, og jeg skjønner at Odd måtte legge om, sier Lyn-trener Henning Berg til TV 2 Nettavisen etter Lyns første hjemmetap på 15 kamper.

- Vi ble rundspilt i 1. omgang og løp altfor mye imellom. Vi var heldige som bare lå under 0-1, mener Arne Sandstø.

- I 2. omgang var dyktige. Vi fikk beholde ballen mer, og særlig Fevang (Morten) var fornuftig, fortsetter Odd-treneren.

Al-Habsi-tabbe
Mikel forlot banen seks minutter før full tid etter en 2. omgang nærmest uten involveringer. Han var ikke på langt nær like frydefull å beskue som før pausen. Og da Mikel forlot banen, da hadde Odd snudd til 1-2 takket være en tabbe av Ali Al-Habsi-og et flott venstrebensskudd fra Somen Tchoyi.

Al-Habsi forsøkte å gjøre det godt igjen da han ble med opp på en corner i sluttminuttene, men smarte Odd gikk seirende ut av formlag-duellen.

Taus Mikel
Ikke nok med å tape i hjemkomsten, Mikel pådro seg også en blodig tå. Han sa at den var vond, og at det var fint å spille igjen, og så forsvant han ordknapt fra Ullevaal med et ivrig pressekorps på slep.

- "Later", sa Mikel, uten å nevne et ord om det alle lurer på; hans versjon av tidenes overgangsdrama i norsk fotball.

Ifølge Lyns hjemmeside vil det ikke bli holdt noen pressekonferanse i forbindelse med Mikel-saken på det nåværende tidspunkt.

PS: Bastionen leverte sitt bidrag i Mikel-farsen i form av en stor banner før kampstart. Og de la ikke akkurat skjul på sin lojalitet overfor direktøren og sin skepsis overfor agenten. “Morganism - stronger than Voodo-shitt(u)”, stod det med store bokstaver.


HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere