RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kombinert: Riiber sikret overlegent NM-gull


Jarl Magnus Riiber ble norgesmester i kombinert på Beitostølen lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Jarl Magnus Riiber ble norgesmester i kombinert på Beitostølen lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Jarl Magnus Riiber gikk kontrollert inn til NM-gull i kombinertsprinten for herrer på Beitostølen lørdag.

Riiber vant overlegent og hadde 39 sekunder ned til sølvvinner Espen Andersen etter langrennet på fem kilometer. Einar Lurås Oftebro på bronseplass var ytterligere fire sekunder bak.

Det var onsdagens provisorisk hoppdel i Midtstubakken som la grunnlaget for lørdagens kombinertsprint på Beitostølen. Riiber gikk ut i sporet 20 sekunder foran storebror Harald Johnas, som til slutt endte på fjerdeplass. Magnus Moan ble nummer fem og var snaue minuttet bak seiersherren.

Lillebror Riiber gikk ut i hundre og var aldri truet på 5-kilometeren.

– Jeg hadde et bra utgangspunkt i bakken, og det var egentlig bare å åpne hardt og se hvordan det holdt seg underveis. Planen funket, sa Heming-løperen til NTB.

Verdenscupen i kombinert begynner kommende helg i finske Ruka.

– Det gir selvfølgelig selvtillit inn til sesongstart å vite at ting funker og at både hoppingen og langrennen er noenlunde på stell. Da er det egentlig bare å kose seg fram til sesongstart og holde seg frisk, sa 21-åringen videre.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere